IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След седмица НАП ще разкрие детайли за имотното състояние на Цветанов

В момента се пише доклад и не е ясно дали има разминаване между декларираното от вътрешния министър и реалното му имотно състояние

14:47 | 18.02.11 г. 1
След седмица НАП ще разкрие детайли за имотното състояние на Цветанов

Следващият четвъртък обществото ще научи резултата от дългата проверка на Националната агенция по приходите (НАП) върху имотното състояние на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. Ангажимента пое лично председателят на приходната агенция Красимир Стефанов, съобщи Dnes.bg.

Той беше предизвикан от изказване на депутата Антон Кутев, който сподели пред журналисти, че премиерът Бойко Борисов го е излъгал.

Миналата седмица по време на парламентарния контрол Борисов обеща, че до седем дни от НАП ще имат резултат за Цветанов. „Бойко Борисов отново ме излъга”, заяви Кутев и допълни: „За мен това означава само едно – че в институциите на България вече четвърти месец не могат да измислят как да прикрият корупция по високите етажи на властта”.

След тези думи Красимир Стефанов се яви лично в парламента и обясни, че е „изпратен при господин Кутев”, за да му обясни какво представлява една проверка като механизъм и начин на извършване. Стефанов не уточни от кого е изпратен, но обясни, че е поискал отсрочка от премиера Борисов за работата на НАП по случая на Цветан Цветанов.

В момента се пишел докладът по проверката, затова Стефанов реши да не избързва с изводите дали има разминаване между декларираното от вътрешния министър и реалното му имотно състояние. Шефът на НАП е убеден, че агенцията му не само не се е забавила, но дори напротив – работела прекалено бързо.

Пред Кутев и пред журналистите Стефанов разясни, че проверка на физическо лице се прави четири месеца. Въпреки че преди около месец лично финансовият министър Симеон Дянков посочи, че срокът е три месеца.

„Така е по закон”, оправда се Красимир Стефанов. Но имало възможност да се удължи до три години. Нещо, от което НАП нямало да се възползва заради натиска по този случай.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:02 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
moderast
преди 13 години
А така, 3 години значи!Само че ако е за редови гражданин - ще е 3 дни най-вероятно, 4 месеца си е друго - да се позамажат следите трябва!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още