IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Warner Bros ще предлага филми чрез Facebook

Социалната мрежа продължава да разширява услугите, за които ще може да се плаща с виртуалната й валута

09:16 | 09.03.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Warner Bros ще предлага филми чрез Facebook

Американската компания Warner Bros ще пусне някои от филмите си в социалната мрежа Facebook, разкривайки нов канал за приходи, съобщава Ройтерс. Това вероятно ще даде нов тласък на конкуренцията между компаниите от развлекателния бизнес в интернет, коментират запознати.

Потребителите ще могат да плащат за видео съдържанието със своите Facebook кредити – виртуалната валута, която до момента се използваше основно в игрите на социалната мрежа. При разплащането с тази валута около 30 на сто от получените средства остават при Facebook.

Очаква се първоначално услугата да бъде достъпна в САЩ.

Първият филм, който ще бъде пуснат в социалната мрежа е Черният рицар. В рамките на следващите няколко месеца ще бъдат пуснати и други заглавия.

Цената за гледане на филм ще бъде 30 кредита, или 3 долара. Срещу тях потребителят ще има достъп до продукцията в рамките на 48 часа.

Това е поредният знак за нарастващата сила на Facebook. В края на миналата седмица стана ясно, че компанията има пазарна оценка от 65 млрд. долара, без акциите й да се търгуват на някоя борса. Тази цена е с цели 30% над оценката, която Facebook имаше в края на януари.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
MartialArt
преди 13 години
Силна е надценена стойността на ФБ, според мен.Факт е обаче, че се превръща в платформа, върху която ще се разрастват много нови типове бизнес.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още