IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

М. Велчев: Да се заложат санкции за нарушение на пакта за финансова стабилност

Само при това условие НДСВ ще подкрепи предложенията на Симеон Дянков

16:32 | 10.03.11 г. 1
М. Велчев: Да се заложат санкции за нарушение на пакта за финансова стабилност

При неспазване на Пакта за финансова стабилност, предложен от финансовия министър Симеон Дянков, трябва да следва автоматично прекратяване на мандата на правителството и свикване на предсрочни избори. Това е заявил Милен Велчев, цитиран от БТА.

От партията смятат, че в пакта за стабилност на Дянков трябва да се заложат сериозни санкции при нарушение, в противен случай това ще е поредната ПР акция на ГЕРБ. Според бившия финансов министър това трябва да бъде записано в Конституцията.

„Само тогава ние ще го подкрепим“, е казал Велчев в официална позиция на НДСВ. Според него такъв пакт за стабилност е необходим за правителството на ГЕРБ.

По въпроса за държавната регулация в цените на храните Милен Велчев е на мнение, че цените не могат да се контролират по административен път и решението на всички цивилизовани общества с пазарна икономика е конкуренцията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
moderebov
преди 13 години
Милен Велчев в качеството си на какъв се изявява?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още