IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Галъп: 62% от българите се чувстват обеднели за последната година

Над 85% от участниците в проучване на агенцията очакват цените на основните стоки да продължат да се увеличават

16:18 | 24.03.11 г. 1
Галъп: 62% от българите се  чувстват обеднели за последната година

През последната година благосъстоянието на над 60% от българите се е влошило. Това показват данните от социологическо проучване на ББСС "Галъп интернешънъл", проведено сред 1 005 души в страната.

На въпрос как оценяват материалното положение на семейството си днес в сравнение с една година по-рано, 62 на сто от анкетираните посочват, че сега ситуацията е по-зле, 33 на сто казват, че няма разлика, и едва 2 на сто заявяват, че е по-добре.


Повече от половината от анкетираните очакват, че безработицата ще расте, а едва 7 на сто - че ще намалее. Две трети от запитаните смятат, че общото икономическо положение в страната е станало по-лошо.

Цените, материалното положение, безработицата, здравеопазването, селското стопанство, данъците са областите, в които правителството се справя по-лошо, показват данните.

„Тревожно е, че е на път да се изпари онзи крехък оптимизъм, че България е в състояние да излезе от кризата скоро и отново влизаме в ситуация на фрустрация, високи равнища на тревожност, отчаяние в много социални прослойки“, посочи социологът Живко Георгиев.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 4
Мажоритаря
преди 13 години
Галъп = БСП... Направо да бяхте казали, че бат Бойко трябва да си ходи... Е така за по кратко...Но нас вас вече няма кой да ви повярва освен изкукали пенсионери за които най-важното нещо на свете е да им се вдигне пенсията от 100лева на 105...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още