IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

MINI пуска на пазара сглобяем велосипед

Специалното колело в предназначено за градския начин на живот – сгъването и разгъването стават за секунди

17:11 | 26.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>Велосипедът на MINI тежи едва 11 килограма. <i>Снимка: компанията</i></p>

Велосипедът на MINI тежи едва 11 килограма. Снимка: компанията

Може ли да вкараш велосипед в MINI Cooper? Може, ако велосипедът носи същата марка. Компанията MINI, която принадлежи към концерна BMW, пуска в продажба нетрадиционен артикул – сгъваем велосипед, който се побира в багажника на всеки модел на прочутата британска автомобилна марка.

Велосипедът е специално разработен за хората, които прекарват по-голямата част от времето си в градовете. Колелото, което е с лека алуминиева конструкция, може да бъде превозвано в багажника на почти всеки автомобил, при нужда и в обществения транспорт, а сгъването и разгъването му отнемат едва няколко секунди.

MINI-то на две колела е изработено от алуминиева рамка в черен мат, разполага с осем скорости и специална верига с тефлоново покритие срещу зацапване с кал, а седалката е със специални подложки от гел. Теглото му, както подобава на подобно малко бижу, е едва 11 килограма.

Велосипедът може да се поръча при всички европейски дилъри на MINI, а също и в немския онлайн магазин на компанията от август тази година. Цената му е 499 евро, а в списъка с аксесоарите е включена дори и специална чанта за транспортирането му извън автомобила.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:21 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още