IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Борисов не изключва варианта с предсрочни избори

Премиерът изрази огорчение, че предизборно всички опозиционни партия оттеглят доверието си от ГЕРБ

11:27 | 25.05.11 г. 49
Бойко Борисов не изключва варианта с предсрочни избори

„Вариант за избори 3 в 1 не е изключен“, заяви премиерът Бойко Борисов в интервю за bTV тази сутрин. Така той призна възможността да се стигне до предсрочни избори, след като ГЕРБ се разграничи от екстремистките действия на основния си поддръжник в парламента, партията „Атака“, в края на миналата седмица.

Можем да управляваме и ще продължим да го правим, категорично заяви министър-председателят, като допълни, че няма да допусне "всякакви партии да развиват политики на гърба на ГЕРБ" или да пречат на управлението с "някакви игрички".

„Доволен съм, че сме гарант за сигурността на България“, отсече премиерът. И изрази категоричното си несъгласие с действията на „Атака“ пред джамията в петък.

Според него това, което правят в момента хората на Волен Сидеров, е да „наливат вода в двете мелници – на ДПС и на „Атака". И напомни, че „Атака” е по-стара партия от ГЕРБ и от ГЕРБ не искат да са им настойници.

"Имаме достатъчно подкрепа и от независимите депутати, и от такива депутати, които ще проявят здрав разум", обясни още премиерът. Наблюдавам събитията и в зависимост от тях ще вземем решение какво да правим, коментира Борисов, като допълни, че в края на август – началото на септември ще се произнесе по важни теми.

Борисов изрази огорчението си, че преди Синята коалиция, РЗС и Атака са подкрепяли правителството на ГЕРБ, а сега, когато идват избори, всички го критикуват.

„РЗС се извъртя на шестия месец, Синята коалиция се извъртя на първата година, сега „Атака” се извърта след година и половина“, каза премиерът и попита защо това не е станало преди две години.

Пет пъти съм печелил избори с подобни заплахи, не само от него, заяви Борисов в отговор на думите на Волен Сидеров, че оттук нататък "Атака" ще е най-сериозната опозиция на ГЕРБ.

„Няма друг луд, който във финансово-икономическа криза, най-тежка в света, да направи правителство на малцинство, само заради България да си жертва партията, кариерата и всичко", заяви премиерът.

„Днес оставки няма да има, защото ще решаваме по-важни неща“, коментира Борисов по повод рокадите в кабинета.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

49
rate up comment 0 rate down comment 0
STRAHO
преди 12 години
...а и откровено казано не виждам келепира на обикновения избирател да подкрепи / поне в близките 10 години независимо от правителството/ българския производител, имайки предвид отношението на "БИЗНЕСА" ни към неволите му! Ето ви една справка за "справедливото" разпределение на БВП в родината ни! http://***.globalpropertyguide.com/Europe/Bulgaria/gdp-per-capita
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
48
rate up comment 1 rate down comment 0
STRAHO
преди 12 години
Каква алтернатива предлагаш? Сподели!:) Аз лично досега попадам само на критики и обиди по негов адрес!!?? Никъде не мога да прочета или чуя какво се предлага като алтернатива!?? Имам предвид сериозно обмислена подредена и причинно следствено защитена контратеза на управлението му! Смешно звучи да критикуваш някой а да не можеш да предложиш нищо! Макар и да имам много претенции към това правителство признавам че просто не виждам негова алтернатива. А Бат Бойко по мое мнение е БЕЗСПОРНО лидер и това ясно си личи. А дали има полезен ход!? Дори не му е необходимо да прави такъв. Той просто за момента НЯМА алтернатива! НЕ съм член на ГЕРБ! :)))))...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
47
rate up comment 1 rate down comment 0
Pyramid
преди 12 години
Изключва-не изключва, включва-не включва...По - интересното е ДАЛИ ББ ЗАЦЕПВА, ЧЕ ВЕЧЕ ИЗОБЩО НЯМА ПОЛЕЗЕН ХОД?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
46
rate up comment 2 rate down comment 2
proizvoditel
преди 12 години
Тежко и горко на България и Българите, щом в Инвестор гъмжи от хора защитаващи най-некомпетентното управление на мутрата Бойко - която да съжаление народа избра!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
45
rate up comment 2 rate down comment 2
Lazy
преди 12 години
Спирам да коментирам, последно ..преди няколко години ББ в кандидат кметска предизборност сложи вдигащи се колчета по Граф Игнатиев за да спре полицаите да минават от там, че ръководството на МВР не му съдействало.Тогава Мартин Заимов каза, че това е пример как се харчат парите на Софиянци за глупости. Минете по Графа и сами си отговорете кой от двамата беше прав. После се запитайте защо служителите във управляваното вече от дясната ръка на Борисов- Цветан Цветанов ведомство летят с пълна скорост по Графа Ето това е дългосрочният резултат от решенията на ГЕРБ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
44
rate up comment 6 rate down comment 0
Боян
преди 12 години
Бе истината е една, абсолютно всички партии са отрочета на Държавна Сигурност и техните деца, за когото и да гласуваме, почти няма разлика и да не гласуваме все тая, просто цирка е пълен, лошото е че не изкараха някой нова партия пак да ни обещава това онова и те вече се изчерпват с идеи, явно затъваме яко и никой не му се взема властта в момента.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
43
rate up comment 3 rate down comment 0
FINTA
преди 12 години
Виж, дали е СИБанк, която ще взима таксите за преводи или някоя друга на мен ми е точно все тая. А калинка мисля че Серго я сложи там! Да, Костов извади България от Виденовата зима. Той е хитър и мъдър политик. Но най-смешното беше като излезе на бял свят информацията, че виж нали "Сами" сме предложили да спрем Козлодуй... А за Балкан можеше много работи да се направят. Ами какво ще кажеш за Петрол? За Плама? За Химко? И да ти кажа ли, може би и аз бих гласувал за него въпреки това, ако не беше оня хамстер Мартинчо! Много е смешен сиромаа :)На никой не му стиска да се изправи срещу споменатата по-долу съдебна система! Тея там са хрантутници, укопали се с години! И костов няма да го направи. Гарван на Гарвана око не вади!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
42
rate up comment 0 rate down comment 1
karabache
преди 12 години
Да се забрани и ДПС тогава,щом ще забраняват Атака.Аз не искам нов терор,политически терор от тая турска партия.Качиха ни се на главите.Ние ги търпим и си мълчим а те си разиграват коня и след някоя и друга година като Албанците в Косово ще искат да отцепват територия и да си правят държава.Това е дългосрочната цел на тази омразна турска партия ДПС.Като чуя турчин,турска реч,ДПС,като се сетя за Батак,като им чуя гласа в парламента на оня ревлъо Местан и др.повярвайте ми кръвта ми кипва,повръща ми се и ми се иска да грабна автомата и да ги почваме както през Балканската война.Къорави ли сте какво става в Косово,събудете се Българи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
41
rate up comment 0 rate down comment 1
karabache
преди 12 години
През 1984 г турците са се готвели за въорежен бунт и за отцепване на територии по подобие на косово и северен кипър.Какво реват като крави за възродителния процес и нещеш ли паметници ще ми откриват .ДПС е етническа партия ,която ги организира срещу българите и българия.Разберете го това стига сте им вярвали на продажните ни политици дето я узакониха тая терористична организация.Турците са били завоеватели тук ,те не са били ей така присъстващи,и са ни изтребвали до крак.Затова имат право да си живеят мирно и тихо,както беше вече цял век,но не и да управляват България ,все едно и също да сложим вълка да ни пази стадото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
40
rate up comment 1 rate down comment 1
Lazy
преди 12 години
Този тон вече ми харесва 10х за което.Козлодуй не съм сигурен че беше грешка. За Балкан не съм сигурен че имаше какво да се направи, въпреки че е забърсал оттам някоя кинта, 100%. За фондациите и т.н... не споря, просто мисля че е по-добре някой с визия и знания който може и да е поодкраднал но и е направил, отколкото някой дето ...може и да не краде ( ще се правим че не виждаме СИБанк и БАКБ , Балканстрой, Калина Илиева и некои други) но и не знае и не може да направи нищо. А най-много съм против "Гласувайте за мен че иначе - Станишев" Е не мога да възприема да ме плашат като малко дете с баба Яга. Не е само Станишев тук. Това е огромно управленско безсилие - най-силният ти аргумент да не е какво предлагаш да се направи, а баба Яга и Торбалан
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още