IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските средства за саниране може да се удвоят от 2014 г.

Това ще стане само ако договорим по-голям бюджет за следващия програмен период

14:21 | 05.08.11 г.
Автор - снимка
Създател
Европейските средства за саниране може да се удвоят от 2014 г.

През следващия бюджетен период на ЕС от 2014 до 2020 г. за изпълнението на приоритетните дейности по оперативна програма "Регионално развитие" ще нужни поне 4 млрд. лева, каза пред журналисти заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, съобщи БТА.

Ако страната ни успее да договори по-голям бюджет, има възможност средствата за саниране на жилища след 2013 г. да се удвоят.

По сегашният бюджет на програмата за саниране на панелните сгради са предвидени 63 млн. лева. Павлова отбеляза, че е постигнато споразумение с общините от 2012 г. местната власт да инвестира в подобряването на околоблоковите пространства на тези жилища.

Лиляна Павлова отчете, че над 1,8 млрд. лв. са договорените средства по оперативната програма до момента. Извършените плащания са на стойност 470 млн. лв. или 16 % от програмата.

Проекти на стойност 202 млн. лв. за туристически атракции в 61 общини, сред които Мадара, Етъра, Боженци и др., са одобрени за финансиране по схемата за устойчивото развитие на туризма, каза зам.-министър Павлова.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още