IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МВР дължи 8 млн. лв. на Лукойл

Решението за затварянето на Лукойл-Нефтохим е можело да застраши сигурността на страната, заяви Цветан Цветанов

09:33 | 17.08.11 г. 2
МВР дължи 8 млн. лв. на Лукойл

Министерството на вътрешните работи (МВР) дължи на „Лукойл“ 8 млн. лв. Това съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в сутрешния блок на БНТ.

„Вече е разработен план за разсрочено плащане“, каза Цветанов.

Решението за затварянето на бургаската рафинерия „Лукойл-Нефтохим" е можело да застраши сигурността на страната, заяви още министърът на вътрешните работи. По думите му в страната има запаси за нормална работа на системите за един месец, но ако кризата се е била задълбочила, е можело да възникне сериозен проблем.

Относно решението да се спре получаването на дарения в МВР от частни лица и фирми министър Цветанов заяви, че то е взето на базата на сериозен анализ, а не под натиск. "Не смятайте, че ние искаме да скрием някаква информация", заяви Цветанов. По думите му даренията са били част от функционирането на системата 20 години, защото така е можело тя да се дофинансира.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 0
hellwitch
преди 12 години
Проблема е, че Цв. Цв. вкара отново ДС приоми в МВР. От една страна това дава резултати в БОП (до някъде), от друга ДС беше най-уродливата част от комунистическа България. Целия проблем е, че 90-та вместо хората да разкарат ДС, реално ДС извърши прехода като разпредели баницата на свои хора.Например никога не е имало реално лустрация и пълно разкриване на досиетата. Да не говорим, че БКП/БСП сами си запалиха архива(в партийния дом) точно за да не могат да бъдат разкрити.На практика всички правителства до сега са оплетени в мрежите на ДС вкл. и сегашното.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 2
4ubaka
преди 12 години
А бе тоя луд ли е, какво още го търпи ББ,та не го шитне,баси, носи само негативи за гербдеба и скапаняка му ***
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още