IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изграждат видеонаблюдение в осем парка в София

В момента камери се поставят в шест подлеза, съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова

12:46 | 26.08.11 г. 1
Изграждат видеонаблюдение в осем парка в София

В осем софийски парка, сред които и Борисовата градина, ще бъде монтирано видеонаблюдение, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

В момента подобни камери се поставят в шест подлеза на столичния булевард "Цариградско шосе", на гара "Подуяне", както и в подлезите на бул. "Ботевградско шосе", съобщи още кметът на столицата по повод мерките, които се предприемат за осигуряването на сигурността в града.

"Проектът за видеонаблюдение започна през 2007 г. с обхващане на училищата и детските градини. През първите три етапа бяха обхванати 145 училища и детски заведения, като в това число бяха включени и 19 дома за социални услуги. Те се наблюдават в реално време", посочи Фандъкова.

В системата предстои да бъдат включени училища и детски градини в районите „Връбница”, „Люлин”, „Овча купел”, „Възраждане” и „Надежда”.

Наблюдението ще обхване общо 201 общински училища, детски заведения и домове за социални услуги, посещавани от около 80 хил. деца, поясни Фандъкова.

Кметът на София припомни информацията от МВР, според която посегателствата на база на изградената досега система за видеонаблюдение в учебните заведения на София са намалели със 76%.

Още новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:59 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Cleo
преди 12 години
Предлагам да сложат камери и в подлеза на Централна Гара. Този подлез е изцяло тъмен нощем, като се ползва и за публична тоалетна. Аз лично си планирам така пътуванията, че да не минавам оттам по тъмно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още