IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street се обагри в зелено

Основните индекси се повишиха след речта на предедателят на Фед Бен Бернанке

23:28 | 26.08.11 г. 1
Wall Street се обагри в зелено

Борсовите индекси на Wall Street приключиха петъчната сесия с ръст, след като предедателят на Федералния резерв Бен Бернанке каза, че очаква умереното възстановяване да се засили, пише MarketWatch.

Индексът на сините чипове Dow Jones напредна с 1,2 на сто до 11 285 пункта. Широкият индекс S&P 500 добави 1,5 на сто, за да завърши деня при 1 177 пункта, а Nasdaq Composite се повиши с 2,5 на сто до 2 480 пункта.

Книжата на Microsoft се повишиха с 2,77%, а тези на Boeing поскъпнаха с 2,78 на сто. Ръст записаха и акциите на Apple – с 2,64%, както и тези на Tiffany – с 9,35%, след като стана ясно, че нетните приходи на втория по големина магазин за луксозни бижута в света са се увеличили с 33% до 90 млн. долара за трите месеца, зашършили на 31 юли.

Цената на златото се повиши с 3,65% до 1 827 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
Патилан
преди 12 години
Печатането на долари върви с колосални темпове. В определен момент САЩ ще обявят фалит. Доларът вече се поддържа изкуствено. По правилата на монетарната либерална икономика, той вече не би трябвало да съществува. Инфлацията в САЩ се е натрупала толкова, че може да изгърми всеки момент. Сега САЩ може да поддържа монопола си върху емисията на долара като световна валута, само с военна сила. Затова, тези, които държат властта там - доларовият емисионен център - ще трябва да прибягват до резки агресивни мерки, може би и до разпалване на ядрен конфликт. Ще наблюдаваме милитаризиране на ситуацията в света - разпалване на регионални конфликти - заради "борбата с тероризма в полза на човечеството и демокрацията" и др. подобни глупости. На тази "борба" ще може да се отдаде спадащото жизнено равнище на американците.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още