IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мърдок продава "офис крепостта" си в източен Лондон

Сградата бе дом на News of the World, който бе закрит след скандал по-рано тази година, а сега приютява служителите на вестниците Times и Sunday Times

11:45 | 07.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Част от сградата и главния вход на досегашния офис на британските издания на Мърдок. Снимка: Ройтерс</p>

Част от сградата и главния вход на досегашния офис на британските издания на Мърдок. Снимка: Ройтерс

Британското вестникарско подразделение на контролираната от австралийския медиен магнат Рупърт Мърдок News Corp - News International, е обявило за продан своя бивш офис в източен Лондон.

С това компанията се отказва от първоначалните си планове да реновира сградата и терена с площ от 15 акра в нов модерен проект, съобщава Ройтерс.

Имотът си бе спечелил прозвището "крепост" заради достолепния си външен вид и строгия режим на достъп.

Офис сградата бе дом и на изданието News of the World, което бе закрито след скандал с незаконно подслушване на мобилни телефони във Великобритания по-рано тази година.

От News International обявяват, че по-голямата част от служителите, които досега са работели в офисите, са били преместени в бизнес селището Thomas More Square, където се помещава новият главен офис на компанията, намиращ се в близост до имота, който се продава.

Интерес към покупката е проявила лондонската строително-инвестиционна компания Marcus Cooper, която планира да изгради комплекс със смесено предназначение на терена.

Компанията бе потенциален купувач на имота и през 2008 г., когато той бе обявен за продан за 200 млн. паунда. Тогава тя смяташе да осъществи проект с жилища, офиси и търговски площи върху него с обща площ от 2 млн. кв. фута.

Източник, запознат с продажбата, обаче информира, че е вероятно News Corp да предпочете купувач, който планира изграждането на жилищни площи, от които възвращаемостта би била най-висока.

През 2008 г. News Corp се отказа от продажбата поради слабия икономически климат, като заяви, че възнамерява да премести служители от други офиси в площите, обявени в момента за продан, които трябваше да бъдат модернизирани.

Стойността на имота вероятно се е покачила значително, след като той бе закупен от Мърдок през 80-те години на миналия век, пише Ройтерс.

В момента в него се помещават екипите на вестниците Times и Sunday Times.

Имотът е свързан с мащабни стачни действия от началото на 1986 г., когато 6 хил. британски вестникарски работници обявиха стачка във връзка с големи съкращения, планирани от News Corp. поради въвеждане на нови печатарски технологии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:07 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още