IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Wall Street поевтиняха в ранната търговия

Инвеститорите са притеснени, че Гърция може да обяви неплатежоспособност, докато европейските политици са разединени по въпроса как да се справят с кризата

18:38 | 12.09.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Инвеститорите в Ню Йорк са обезспокоени.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Инвеститорите в Ню Йорк са обезспокоени. Снимка: Ройтерс

Акциите на водещите американски борсови индекси поевтиняха силно днес при откриването на сесията заради подновилите се опасения, че европейската дългова криза ще се разрасне, предаде Ройтерс.

Dow Jones губи 0,9% до 10 893 пункта, докато NASDAQ се влошава с 0,64% до 2452 пункта. Широкообхватният S&P 500 се сви с 0,82% до 1144 пункта.

Дилърите се опасяват, че Гърция може да обяви неплатежоспособност, а европейските политици са разединени по въпроса как да се справят с кризата, след като германският канцлер Ангела Меркел обяви, че страната няма да получи поредния транш от финансовата помощ, докато не изпълни поетите ангажименти за бюджетни икономии.

В полезрението на инвеститорите попаднаха акциите на McGraw-Hill Cos., собственик на агенцията Standard & Poor´s. Компанията обяви пакет от мерки за повишаване на стойността си и ще се раздели на две самостоятелни, боросово котирани компании. Така бизнесът, фокусиран върху финансовите пазари ще се обхване от McGraw-Hill Market, а  кормилото на тази компания ще поеме Тери МакГроу. В момента компанията оперира в около 150 страни. В рамките на McGraw-Hill Education ще остане дейността на концерна в областта на образованието. В текущата фискална година се очаква McGraw-Hill Education да има оборот около 2,4 млрд. долара. Акциите на  McGraw-Hill Cos. поскъпнаха с 2,4%.

Според медийни публикации Amazon.com Inc води преговори с търговци на книги за пускането на библиотека за електронни книги с достъп чрез абонамент. Потребителите, които желаят да използват онлайн библиотеката, ще трябва да заплащат на компанията месечна или годишна такса. След това те ще получат достъп до всички налични в нея електронни книги в течение на предварително заплатения период. Планира се библиотеката да стане част от платената услуга Amazon Prime, при която сега срещу 79 долара годишно абонатите й могат да използват своя собствена видеотека в рамките на Amazon. Акциите поскъпнаха с 0,4%.

Coca-Cola Enterprises повиши програмата си за обратно изкупуване на акции. Бордът на директорите упълномощи концерна да купи собствени акции на стойност до 1 млрд. долара. От предната програма, отново на стойност 1 млрд. долара, са останали още 250 млн. долара. Акциите поевтиняха с 0,9%.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:35 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
Патилан
преди 12 години
Перестройката за САЩ започна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още