IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатската комисия за ценни книжа откри нарушения във всички рейтингови агенции

Комисията е разпратила писма с откритите пропуски до всички агенции, като изисква те да представят планове за изправянето им в рамките на 30 дни

21:23 | 30.09.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Щатската комисия за ценни книжа откри нарушения във всички рейтингови агенции

Щатската комисия за ценни книжа и фондови борси (SEC - Securities and Exchange Commission) е открила „явни нарушения” във всяка от десетте рейтингови агенции, които е проучвала, съобщава Ройтерс.

Комисията е установила неспазване на методологиите за определяне на рейтинги, както и ненавременно и точно разкриване и управление на конфликтите на интереси.

В това число попадат Standard & Poor's, Moody's и Fitch, се казва в първия годишен доклад на комисията за кредитните агенции, който тя е длъжна да предоставя съгласно закона Дод-Франк за финансовия надзор от миналата година.

Две от трите големи агенции нямат установени политики за управление на конфликт на интереси при рейтинговане на емисии на техни крупни акционери.

Една от тях пък не разполага с ефективна процедура за предотвратяване на изтичането на информация за рейтингите преди да бъдат публикувани. 

SEC е разпратила писма с откритите пропуски до всички агенции, като изисква те да представят планове за изправянето им в срок до 30 дни.

Въпреки това докладът заключава, че не са налице „съществени регулаторни несъответствия”, но такива могат да настъпят в бъдеще.

”Очакваме рейтинговите агенции да се заемат с въпросите, които повдигнахме и ще следим техния напредък”, е казал Норм Чамп от SEC.

По-рано тази седмица Робърт Кузами от комисията заяви, че тя среща проблеми при доказване на нарушенията в агенциите заради сложността на случаите и силната правна защита на сектора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Борсов крах, почва нова криза.Живот на вересия. Това е причината за днешната криза. Проблемът на САЩ идва когато юдеите я превземат с Федералнитя Резерв- 1913 г. Бедните произвеждат срещу мизерно заплащане за да живеят богатите още по добре. Банките помагат правейки пари от пари без да минат през позиция стока. На подобна алчност никоя икономика не може да издържи. Шепа борсови спекуланти, акули и т.н. "правят" огромни пари за сметка на реалното производство и доходите на хората. После откъде да има стимул. Основна движеща сила в капитализма е мотивацията да печелиш. Е да ама като най-много се печели от преливане на пусто в празно(банкиране инвестиране) на пари, който са в действителност дори не са напечатани, а виртуални. Долара отдавна е хартия без покритие която се крепи на силата на оръжието на американците. Америка отдавна не произвежда, а воюва за да крепи долара като световна валута. Единственият изход е Кризата да се реши с крайни мерки от страна на правителството. Но такива няма да бъдат взети тъй като това означава да вкарат Уолстрийт по затворите. А както знаете те назначават и президента им и всички други. Всичко е изядено на зелено в Щатите за поколения.напред. Как Америка ще си върне Задълженията към света? Представете си все едно да дадете пари на Mутра назаем и да искате да ви ги върне. Цялата им финансова система си е чиста пирамида за ограбване на хората.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още