IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пътната агенция съди оценител заради ниски обезщетения на отчуждени имоти

Собственици на отчуждени парцели по трасено на лот 1 от магистрала "Струма" са подали искове срещу фирмата-нарушител

17:04 | 06.10.11 г. 1
Пътната агенция съди оценител заради ниски обезщетения на отчуждени имоти

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) ще подаде иск в съда срещу фирмата-оценител на отчуждени имоти по трасето на лот 1 на автомагистрала "Струма" заради установени нарушения. Това съобщи пред БТА заместник-областният управител на Кюстендил Даниела Годинова.

Собствениците не са доволни от размерите на присъдените им обезщетения, основно защото отчуждените земи досега са оценявани като трета категория, а обезщетенията са формирани на базата на по-ниска категоризация (шеста категория).

Някои от собствениците вече са подали искове срещу лицензирания оценител фирмата "Екострой 05". По този повод Годинова заедно с председателя на управителния съвет на пътната агенция Лазар Лазаров са се срещнали със собственици на отчуждените имоти.

Постигнато е споразумение за удължаване на срока за обжалване на сумите, които държавата ще плати на собствениците на отчуждени имоти по трасето.

С решение на Министерския съвет, което беше обнародвано в средата на септември, собствениците на земи по трасето на лот 1 на магистрала „Струма“ общо ще бъдат обезщетени с близо 216 хил. лева. Има обаче притежатели на имоти, които ще вземат между 1 и 5 лева за части от парцелите им. Максималните обезщетения са по около 2 хиляди лева за парцел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:17 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
investment
преди 12 години
Оценител с такова име не фигурира в публичния регистър на КНОБ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още