IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Офис наемите в САЩ достигнаха най-високото си ниво от 2009 г.

Нивото на незаетост на апартаментите в САЩ се понижава до петгодишно дъно през третотото тримесечие

17:37 | 06.10.11 г.
Офис наемите в САЩ достигнаха най-високото си ниво от 2009 г.

Наемите на офиси в САЩ се повишиха през третото тримесечие след близо три години на понижения, сочат данни на Reis Inc., цитирани от Bloomberg.

Средният реално заплащан наем след приспадане на различни бонуси като гратисни периоди и други стимули за наемателите, е нараснал до 22,39 долара на кв. фут (241 долара/кв. м), което е най-високата стойност от четвъртото тримесечие на 2009 г. насам, отчитат от базираната в Ню Йорк компания за проучвания в сектора. Година по-рано средният наем на кв. фут е бил 22,04 долара, а през второто тримесечие – 22,25 долара.

Нетното увеличение на заетите площи възлиза на 6,19 млн. кв. фута (575 хил. кв. м), което е четвърто поредно повишение.

Бавният икономически ръст в страната е отчасти компенсиран от назначения в технологичния и петролния сектор. Известни с концентрацията от технологични компании градове като Сан Франциско и Сан Хосе в Калифорния са начело по ръст на наемите, заедно с Ню Йорк, Бостън, Сан Антонио и Хюстън, посочват анализаторите.

Нивото на незаетост на офис площите се понижава до 17,4% през третото тримесечие от 17,5% през второто и 17,6% година по-рано.

От Reis оповестиха днес и данни за пазара на апартаменти в страната, според които нивото на незаетост на апартаментите се понижава до петгодишно дъно през третото тримесечие. Това дава възможност на собствениците да повишат наемите въпреки бавното нарастване на заетостта.

Нивото на незаетост на апартаментите пада до 5,6% - най-ниското ниво от третото тримесечие на 2006 г., спрямо 5,9% през предходните три месеца и 7,1% година по-рано.

Средният месечен реално заплащан наем за апартамент в страната нараства до 1004 долара от 997 долара през второто тримесечие и 981 долара за същия период на 2010 г.

Нетното увеличение на заетите площи през тримесечието е с около 36 хил. единици, по-малко от отчетените 42 хил. през предходните месеца и 95 хил. година по-рано. Периодът обикновено е един от най-силните за отдаване на апартаменти под наем.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още