IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mtel пуска нов бранд - Bob

Новата услуга е без месечна такса, без дългосрочен договор и е с единна цена за телефония към всички мрежи в страната

13:37 | 13.10.11 г. 24
Автор - снимка
Създател
<p>
	Мартина Вачкова бе една от първите клиентки на Bob.<em> Снимка: Investor.bg</em></p>

Мартина Вачкова бе една от първите клиентки на Bob. Снимка: Investor.bg

След Mtel, Prima и Loop, първият в България мобилен оператор Mtel представи нов бранд – Bob (от „best of both”, т.е. най-доброто съчетание от мрежа и цена). Новата марка обещава да гарантира опростеност, достъпност и прозрачност на сметките чрез нов тарифен план без месечна такса и дългосрочен обвързващ договор.

Според главния изпълнителен директор на компанията Андреас Майерхофер новата услуга е насочена към потребителите, които не се интересуват или не разбират от нови технологии и сложни тарифни планове и за които най-важно е да може да говорят и изпращат sms-и.

„Около 30% от хората в България не се интересуват много от последните технологии и услуги. Те желаят да говорят много, и то на ниски цени. Затова създадохме максимално опростена тарифа, без скрити условия и договори“, заяви Майерхофер при представянето на услугата.

Началният пакет струва 14,90 лв. и в него са включени 150 минути и 150 SMS-а към всички мрежи в страната. Трябва да се има предвид обаче, че тарифирането на разговорите става на всяка минута и бонусите от стартовия пакет трябва да се изразходят в рамките на 30 дни. След изразходването им, минута разговор и SMS към всички мрежи е с единна цена – 0,12 лв. на минута/брой с ДДС. Цената на MB мобилен интернет е 0,49 лв. с ДДС. Извън случаите на преносимост на номерата, тарифни планове с марка “bob” се ползват посредством номера с формат 0988. 

Клиентът подписва договор, но той е без обвързване и може да бъде прекратен по всяко време без заплащане на такси или глоби. На практика при нулево потребление клиентът не плаща нищо. По желание може допълнително да се активира и роуминг, чиито тарифи вече са ограничени от европейските регламенти.

Последна актуализация: 12:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
първи стъпки
преди 12 години
Ама какво значение има, че в Австрия планът е "разработен за смартфони"???Тази ситуация с телекомите е по-плачевна от най-големите комунистическите грешки - всички знаем, че има картел и въпреки огромните държавни бюджети в тази сфера, вече трето правителство сигурно се прави на ощипано! Просто за инфо на читателите: http://bob.at/bigbob
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 0
Boicho Popov
преди 12 години
Правилно сте разбрал, постарахме се да направим една аналогия. Радвам се, че читателите ни сами стигат до изводи. Но планът в Австрия е специално разработен за смартфони, оказва се, че Боб Австрия предлага и смартфони на изплащане, а и там тази услуга е валидна от около 5 години... Уви, за пореден път се оказва, че цените ни са над европейските, за разлика от заплащането...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 0
RedBot
преди 12 години
По скоро антиреклама.Какво разбира простият читател? Онези 'бедняци' в Австрия получават за 20лв 1000мин.1000смс 1000МбА българските баровци за 15лв попучават 150мин 150смс ,мегабайтите са ги пропуснали изцяло, ако съм разбрал добре.Банковите истории на комуникационен глас.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 3
sirFaith
преди 12 години
това си е жива реклама във форма на статия, да се надяваме, че поне сте взели солидно заплащане от споменатата компания :(
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още