IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Blackstone купува офиси в американски предградия за над 1 млрд. долара

Компанията придобива 82 сгради с обща площ от 938 хил. кв. метра в Чикаго, Далас, Атланта и други градове

22:00 | 24.10.11 г.
<p>
	Нивото на незаетост на офисите в САЩ се понижава. <em>Снимка: sxc.hu</em></p>

Нивото на незаетост на офисите в САЩ се понижава. Снимка: sxc.hu

Най-голямата в световен мащаб компания за дялови инвестиции  - Blackstone Group LP, е постигнала споразумение на стойност 1,08 млрд. долара за покупката на офис имотите на Duke Realty Corp. в предградията на американски градове, сред които Чикаго, Далас и Атланта, съобщи Bloomberg.

Blackstone Real Estate Partners VII ще придобие 82 сгради с обща площ от 938 хил. кв. метра, съобщиха от базираната в Индианаполис Duke Realty. Портфолиото на практика включва всички офис имоти на Duke в предградия в Средния запад и южните щати.

Blackstone вече е инвестирала над 7 млрд. долара в имоти тази година и е привлякла 4 млрд. долара за последния си фонд за вложения в имоти, който базираната в Ню Йорк компания очаква да надхвърли 10 млрд. долара, казва председателят й Стивън Шварцман.

“Blackstone има много капитал за инвестиции и трябва да го прави на големи порции“, коментира Бен Тайфин, директор пазарни анализи в Real Capital Analytics Inc. “Изглежда са получили добро намаление в сравнение с аналогични имоти в тези региони, особено предвид това, че тези имоти са добре отдадени под наем и са относително нови.”

Планираната цена на сделката е 107 долара на квадратен фут (1152 долара/кв. м), по-малко от средните 121 долара тази година за офиси в предградия в Средния запад и южните щати, пояснява Тайфин.

Около 85% от офис площите, които са обект на сделката, са отдадени под наем, а средната възраст на сградите е 15 години. Blackstone поема управлението и отдаването под наем на имотите.

В национален мащаб нивото на незаетост на офис площите в американски предградия се понижи до 18% през третото тримесечие от 18,5% година по-рано, по данни на CBRE Econometric Advisors. Офисите в централните градски части се представят по-добре, като делът на празните офис площи там е 13% през третото тримесечие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:35 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още