IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лиляна Павлова: Глътка въздух за фирмите ще има през следващия строителен сезон

Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще даде възможност за инвестиции за над 1,5 млрд. лв. догодина

13:09 | 27.10.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Лиляна Павлова: Глътка въздух за фирмите ще има през следващия строителен сезон

Следващият строителен сезон ще даде възможност за глътка въздух на строителните компании. Това прогнозира в интервю за БТА министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. 

Павлова уточнява, че говори не само за най-големите, но и за малките компании в страната, които ще имат шанс да участват в търгове и да строят. По думите й министерството ще даде възможност за инвестиции за над 1,5 млрд. лева.

"Като държава, в максимална степен спрямо възможностите на бюджета, сме се разплатили със строителния бизнес", съобщава Павлова. По думите й това, което остава неразплатено досега са 25 млн. лева по проекта за „Водното огледало“ в Кърджали. Средствата са заложени в проектобюджета за следващата година.

„Към момента обаче по моя информация местните власти имат проблем с плащанията към бизнеса“, отбелязва Лиляна Павлова. Според нея това се дължи на забавяне на стари задължения, но и на налагането на финансови корекции на общините от страна на държавата. Общините, като възложители, трябва да се разплатят с фирмите, ако бизнесът си е свършил работата, допълва регионалният министър. 

На въпрос, свързан с евентуална възможност за удвояване на средствата за саниране на жилищата след 2013 г., Павлова отговаря, че повереното й ведомство ще стартира стратегията за жилищна политика като дългосрочна и ще започне механизма по предоставяне на европейско финансиране на многофамилните жилища. Павлова пояснява, че става дума за 780 000 апартамента, но със средствата, които са налични към момента, могат да бъдат санирани по-малко от една трета от тази бройка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
stdmv
преди 12 години
Дотогава никой да не диша!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още