IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Директорът на ОЛАФ препоръчва да се засилят митническите разследвания в страната

На конференция в София е обсъждан въпросът за бъдещо създаване на европейска прокуратура

16:32 | 18.11.11 г. 1
Директорът на ОЛАФ препоръчва да се засилят митническите разследвания в страната

Препоръчително е българските отговорни институции да извършват повече разследвания на митническите измами. Това обяви генералният директор на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) Джовани Кеслер, който е в България по повод международната конференция за борба с финансовите измами, предаде БТА.

Кеслер определи като заблуждаващо общоприетото мнение, че митническите измами не са чак толкова сериозно престъпление. „Това съвсем не е така, защото при контрабандата се губят много от европейските средства, които са предназначени за българите“, обясни Кеслер.

При срещите си в страната Кеслер е обсъждал и въвеждането на бъдещи законодателни промени, част от които е важно да засегнат административната практика.

Според шефа на ОЛАФ промените трябва да увеличат и правомощията на дирекция „Координация на борбата с правонарушенията, засягащи финансовите интереси на ЕС (АФКОС)”, която да започне да извършва "истински административни разследвания".

По време на конференцията е бил обсъден и въпросът за създаването на европейска прокуратура. Инициативата за това е започнала със срещите с българските прокурори, посочи Джовани Кеслер.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:20 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
diado mrass
преди 12 години
"По време на конференцията е бил обсъден и въпросът за създаването на европейска прокуратура."Както се казва : "Докато умните се наумуват - лудите се налудуват".Усещам, че тлъстите дебели глави на някои Европейски чиновници започват лекичко да стоплят и тамън да фалира Европа и ша са сетят, че отдавна трябваше се сформират европейски структури, които да заобиколят местните "прокуратури", "следствени служби" и дори "съдилища".Щото иначе няма как - при демокрацията съдебните власти са независими.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още