IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столични домакинства и администрация дължат 62 млн. лв. на “Софийска вода"

Общинските администрации имат неразплатени 5 млн. лв., главно от неизрядни наематели

17:12 | 05.12.11 г. 1
Столични домакинства и администрация дължат 62 млн. лв. на “Софийска вода"

Близо 50 млн. лв. са дълговете на домакинствата към „Софийска вода“, заявиха от дружеството по време на заседанието на комисията по инженерна инфраструктура на Столичния общински съвет, предаде БТА.

До този момент компанията има да събира 62 млн. лв. неразплатени сметки, като само дълговете на домакинства съставляват 80 на сто.

В представената справка от дружеството близо пет милиона лева са неразплатени и от столичните районни администрации. Основно това са дългове на наемателите на общинските търговски и жилищни имоти, които не са се издължавали за ползваната вода.

Люлинската администрация е на първо мяст сред длъжниците, като неразплатените средства на нейните наематали към „Софийска вода“ надхвърлят 1,2 млн. лева.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
hariton
преди 12 години
Тоест докато се пеняхме на дълговете на ток на Столипиново (които бяха 5 милиона лева), софиянци тихомълком натрупали 62 милина леа и то за по-евтината стока - водата, където масовата сметка години наред беше по 5-10 лева. 62 милиона дълг, от който 80% е на домакинствата, прави 50 милиона лева. Предствете си какви *** живеят сред нас! Във всеки блок има по 5-6 такива и всеки ги познава. Те не се крият. Не че нямат пари, ами просто за да заспят с чувството, че са прецакали някого.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още