IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МВФ държи на съкращенията в държавния сектор на Гърция

Без орязване на разходите и реформи в държавния сектор бюджетният дефицит ще се задържи около 10%, предупреди ръководителят на мисията на фонда за Гърция

19:58 | 14.12.11 г. 7
МВФ държи на съкращенията в държавния сектор на Гърция

Международните кредитори на Гърция поискаха от страната да съкрати излишните държавни служители и да ограничи допълнително правата на работниците за заплащането на труда, съобщи AP, цитирана от БТА.

Ръководителят на мисията на Международния валутен фонд в Гърция Пол Томсън предупреди правителството, че няма да може да свие високия бюджетен дефицит, ако не насочи усилията си към орязване на разходите.

Според Томсън данъкоплатците вече са изправени до ръба.

"Вече няма плодове в ниската част," заяви той на конференция в Атина. "Достигнали сме ясно границата на това, което може да бъде постигнато чрез повишения на данъците," добави той.

Ръководителят на мисията на МВФ за Гърция призова правителството да "пристъпи агресивно" към намаляване на размера на държавния сектор. "Предупреждаваме също, че ако няма ускоряване на реформите в държавния сектор - дефицитът ще се задържи около 10%", посочи той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 2 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Световната банка, една от трите организации заедно с МВФ и СТО които сеят мизерия по света и източват богатствата на страните в полза на Запада. Международен Валутен Фонд - заблуждаващо наименование. Фонда е Банка, а "помощта" му се връща с лихви, т.е. той печели от бедните страни включително от нас. Световната Банка - наименованието отново е заблуждаващо. Банката фактически е американска! Затова С(А)Б е Световна Американска Банка. Друго такова заблуждаващо наименование е Федералния Резерв на САЩ. Зад него се крие частна банка!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 1 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Всеки, който започва да облага банки, инвеститори, и подобна ***, веднага стига до МВФ. Който спокойно и безкрайно дои собственият си народ, и го докарва до просешка тояга- получава грамоти от МВФ.Щом замирише нейде на гной и на *** хиените от МВФ тутакси се придвижват .Въртят се наоколо, много не бързат. Мъчиш се да се задържиш, не се даваш , но кръвта ти изтича и силите те напускат. Ехидните им крясъци се чуват далеч в тъмнината....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
В Европа стана нещо, което би трябвало да залее площадите с протестиращи - двама избрани, популярни, суверенни лидери бяха принудени от нечия невидима ръка да сдадат властта - Георгиос Папандреу и Силвио Берлускони. Още същия ден те бяха заменени с двама неизбрани и абсолютно неизбираеми, сиви и корумпирани чиновници, известни като членове на сенчестите групировки "Трилатерална комисия" (в САЩ) и "Билдербергска група" (в ЕС) - Лукас Пападемос и Марио Монти.И двете организации са пипала на Рокфелер, "най-великото семейство на Америка", по израза на биографа му Джон Енсон Хар. Въпреки, че са абсолютно нелегитимни от гледна точка на демокрацията, Трилатералната комисия и Билдербергите назначиха Лукас Пападемос за премиер на Гърция, а Марио Монти - за премиер на Италия. Което значи, че тези две имена са били предварително подбрани от някого, който е катализирал т.нар. криза на еврозоната, за да сложи своите марионетки на върха на властта в двете най-християнски, най-патриотични нации на Европа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Хидрата на фондовите борси ще доведе света до втора Голяма депресия. Вече знаем как печатането на долари, бе поверено на един частен банков картел, а в САЩ се сбъднаха най-черните опасения на Джеферсън. Политиката на ФЕД хвърли света и в глобалната финансова криза от 2008 г., която стана и икономическа.Перверзията е, че именно агентът на ФЕД Пападемос ще вади Гърция от същата тази криза. "Г-н Пападемос е член на Трилатералната комисия от 1998 г."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Марио Монти работи за заличаване на националните държави-членки на ЕСи превръщането на съюза в Съединени европейски щати (СЕЩ) поне от 2007 г. в рамките на проекта "Генерални европейски щати" (Etats Generaux de l'Europe) на тинк-танка ЮропаНова (EuropaNova). През 2009 г., като член на "Групата за бъдещето на Европа" Марио Монти е разработил проект, с който суверенитетът, самоуправлението и независимостта на европейските нации да бъдат отнети и те да бъдат подчинени на едно "икономическо правителство с общ финансов министър на ЕС" създаване на Европейски валутен фонд (по подобие на МВФ). Ясно е защо е толкова непопулярен в Италия, пък и в цяла Европа.След като Рокфелерови дадоха да се разбере, че искат за заменят Берлускони с Марио Монти, последният бе произведе в пожизнен сенатор за една нощ.С други думи, в Италия и Гърция бяха извършени два безкръвни преврата. Берлускони спечели поредния си вот на доверие една седмица преди да бъде принуден неизвестно от кого да подаде оставка. Референдумът, който Папандреу предложи, бе подкрепен от 80% от гърците, И над 65% от тях щяха да гласуват срещу разорителните "реформи", наложени им от наднационалната финансова олигархия. И двамата лидери бяха насила принудени да сдадат властта. Защо? Защото световните финансови пазари, и частните американски фирми "Мудис" и "Стандард енд пуърс" не ги харесвали.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
deant
преди 12 години
При негенерираща печалби икономика явно е така. Ако частния сектор вършеше някаква работа, щеше да е обратно. Горките сега ще са обречени да живеят като българи - най-големия им кошмар.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
Боян
преди 12 години
Е как ще съкратят държавния сектор, той е двигателя на икономиката, схемата е елементарна държавата помпа заеми дава ги на огромния държавен сектор и от там се храни и частния сектор всичко е вързано, няма как да си прекъснат веригата иначе всички ще фалират.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още