IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НАП ще проверява как църквата харчи държавните пари

По разпореждане на финансовия министър приходната агенция ще гледа и дали църквата укрива доходи и осигуровки

12:54 | 21.12.11 г. 1
НАП ще проверява как църквата харчи държавните пари

Министърът на финансите Симеон Дянков ще разпореди на Националната агенция за приходите (НАП) да направи проверка как Българската православна църква е харчила държавните пари.

Дянков съобщи това пред журналисти след заседанието на Министерския съвет, предаде БТА.

Финансовият министър допълни, че вече е предал в приходната агенция материали, които от КТ „Подкрепа“ са му изпратили преди повече от месец.

Вчера от синдикалната организация съобщиха, че са поискали от Симеон Дянков да бъдат проверени субсидиите, които държавата и общините са дали на вероизповеданията през последните години, както и дали се внасят осигуровките на хората, които работят за църквата.

Само 10% от църковните обекти в страната са проверени за укриване на доходи и осигуровки, показват данни на КТ „Подкрепа“, цитирани от Нова телевизия.

Синдикалната организация припомни, че още в началото на годината от Главната инспекция по труда (ГИП) и приходната агенция обещаха да започнат проверки в епархиите. До този момент обаче официални резултати няма.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
tonitov
преди 12 години
Ех тия *** сега "социалисти" преди заради тях не влизахме в църквата - забраняваха, а сега от тях не влизаме не можем да се вредим, страшни лицемери, но то какви ли не са. Колкото за свещениците също както съдии прокурори, милиционери все маши на държавна сигурност с благословията на "Красьо черничкия" назначени. Освобождаване на всички и назначаване на нови, както в Мексико, уволнен е целия полицейски участък, иначе отърване от октопода държавна сигурност няма. Всички те работят против реда в държавата т. е. против държавата. Силата им е в "мътните води".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още