IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ПОК Доверие със 17% печалба от акциите си в ЕВН за един ден

Днес фондове на компанията са продали закупените вчера книжа с печалба от над 600 хил. лв.

15:20 | 22.12.11 г. 29
ПОК Доверие със 17% печалба от акциите си в ЕВН за един ден

Фондовете, управлявани от ПОК Доверие са продали 2 250-те си акции в ЕВН България Електроразпределение, които купиха вчера, каза за Investor.bg изпълнителният директор Даниела Петкова.

В 13:03 ч. днес се сключи сделката за 4,16 млн. лв. при цена от 1 850 лв. на акция за 2 250 акции, колкото имат само фондовете на ПОК Доверие.

"След като вчера придобихме 2 250 акции на средна цена от 1 576,76 лв. днес бяхме сред продавачите и окончателно се разделихме с акциите на цена от 1 850 лв., или в резултат на действията ни от вчера до днес успяхме да реализираме реална печалба за осигурените лица в размер, надхвърлящ 600 хил. лв., които ще бъдат разпределени по техните индивидуални партиди", каза Даниела Петкова за Investor.bg.

"Бих искала да изкажа своите благодарности на екипа на Investor.bg, за бързото, обективно и професионално отразяване на резултатите от аукциона, както и конкретно постигнатите от нас резултати, което ни беше важно в рамките на планираните действия по тази позиция", уточни Петкова.

Разговорите с купувача на днешните акции са протекли, след като от вчерашната публикация той е разбрал, че интересуващите го акции са станали собственост на фондове на ПОК Доверие. Печалбата от позицията е 17% за един ден.

"Вече бих могла да споделя, че стратегията ни вчера беше за придобиване на дял от 5%, но след като придобихме 1,44% решихме да продадем акциите", сподели Петкова.

"Накрая бих искала да отправя своите пожелания за весело и щастливо посрещане на светлите Коледни и Новогодишни празници на всички клиенти на пенсионните фондове, управлявани от ПОК „Доверие” АД, както разбира се и на многобройните читатели на Investor.bg, но и специално на активните участници във форумите на вашата медия."

 

 

 

Свързани компании:

ЕВН България Електроразпределение АД(EV6)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 9 rate down comment 1
mick
преди 12 години
Не е нормално пенсионен фонд да играе толкова спекулативно. Да купува и продава акции за 1 ден. Пенсионните фондове трябва да купуват дългосрочно акции, най-вече с добър дивидент.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 13 rate down comment 1
lapnimuhov
преди 12 години
По - интересно ми е дали в плика Петкова слага и по някоя нова снимчица. Щото това ми заприлича на фотосесия и панаир, а не на сериозна дейност на медия. Що се отнася до печалбата - давайте "Доверие", защото като си погледнах последния път партидата беше олекнала с 200 лева /от внесената бруто сума/, а не ми се иска с моите пари да финансирам показното ви!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 6 rate down comment 8
Jay Gould
преди 12 години
Абсолютно професионално оттъргувана ситуация. От ПОК Доверие са имали доста повече ум от много от големите инвеститори, на който може би не липсват пари по една или друга причина, но липсва акъл да видят птичето което каца на рамото .. ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 16 rate down comment 3
Pa Pa
преди 12 години
Чичо Уоръне, Даниела Петкова ще прибере над 20 милиона лева от осигурените лица под формата на такси и комисионни тази година. УПФ са донесли над 300 милиона лева такси и комисионни смъкнати от гърба на осигурените за 9.5 години. На хаир да са и на Петкова. Тъжното е, че резултата на УПФ е плачевен - 37 милиона лева загуба за 9.5 години дейност. Няма номинален доход, камо ли реален (след инфлация). Тежко им на тези, които наистина разчитат на тези пари някога за пенсия. Те как ли ще прекарат празниците. А за Петкова съм сигурен, че ще е добре - както неведнъж съм писал българска пенсионна компания криза не я лови, само клиентите и. А Петкова трябва да измисли още хиляди такива сделки в следващите години, за да може само да възстанови обезценените партиди на хората. И на Мариан весели празници му пожелавам. И от новата година със сериозни теми да се захване, защото в УПФ нещата са пълен провал. Тези 0.04% доходност нищо не спасяват, за съжаление на осигурените лица
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 11
mpy_yordanov
преди 12 години
Приятелю при Трейс сделката е за 1 акция, или 4 лв., тук за 4 млн. лв. И като вчера съм писал А, днес трябва да напиша и Б, все пак всички видяха сделката за 2 250 акции и се чудеха дали наистина е това което си мислят.Да не забравяме, че вчера и днес "света е ЕВН". Обикновено се казва "света е олимпиада", но в момента беше ЕВН.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 3
FinAna
преди 12 години
Добре отиграно. Това може да направи търговете за следващите ЕРП по-интересни. Въпрос на сметки и късмет.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 12 rate down comment 1
Fiscalist
преди 12 години
Нещо кисело е гроздето? Аз пък любезно свалям шапка и отвръщам с "Весели празници"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 7
Чичо Уорън
преди 12 години
Алооо Мариянчо - колко ти плащат от Доверие, че всеки ден са на първа страница бе? Тия които са инвестирали в Трейс днес са изкарали 20% доход, но на теб явно не ти се пише за това...Хайде вземи поне да сметнеш тези 17% печалба на над 1 милиард активи колко и е ефекта!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 6
mpy_yordanov
преди 12 години
Дай боже всекиму.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още