IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Валери Запрянов оглави новоучредения Български медиен съюз

Издателите обмислят стратегия за действие в условията на криза

17:40 | 17.02.12 г.
<p>
	Валери Запрянов &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; Снимка: БТА</p>

Валери Запрянов           Снимка: БТА

Главният редактор на списание „Тема“ Валери Запрянов беше избран за председател на учредения днес Български медиен съюз, предаде БТА.

Досега в организацията са се записали 35 издатели, като са поканени още издания, включитело и интернет медии.

Сред останалите членове на ръководството са Светлана Шаренкова, Тодор Батков, Димитър Друмев и Мартин Радославов. Председател на контролния съвет е Красимир Гергов.

Изработването на етичен кодекс за колегията е поставено сред приоритетите на организацията, като се планира документът да бъде готов до месец. Издателите се обединяват и около идеята да се създаде бюро за одит по тиражите и продажбите.

Секторът на медиите е в тежка криза, има сериозни затруднения в рекламния бизнес, намаляват се бюджетите и има тенденция на все по-голямо увеличение на рекламата за електронните медии, отбеляза и издателят на вестник „Стандарт“ Тодор Батков.

Според Батков в тиражите и в продажбите цари пълна мъгла. „Когато медиите сме разединени, потънали в спорове, няма обединение, което да партнира на държавата по редица важни въпроси. Такава беше ситуацията с АСТА, ние мълчахме“, добави той.

Надявам се, че всички грешки, които сме имали, когато бяхме участници в Съюза на издателите в България, ще бъдат избегнати, посочи Светлана Шаренкова.

Димитър Друмев допълни, че идеята на новия съюз е да обединява всички медии, защото проблемите са еднакви, затова в него са поканени и ще членуват интернет медии.

Учредителите обещаха и грандиозен конкурс "Черноризец Храбър 2012".
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:15 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още