IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лукойл България ще предложи мерки за понижение на цените на горивата

Възможностите не са големи, обяви предварително генералният директор на компанията Валентин Златев

17:39 | 04.04.12 г. 3
Автор - снимка
Създател
Лукойл България ще предложи мерки за понижение на цените на горивата

Пакет от мерки за понижение на цените на горивата ще предложи "Лукойл България" на министъра на икономиката и енергетиката Делян Добрев. Това обяви генералният директор на компанията Валентин Златев, предаде БТА.

„При разговора с Делян Добрев ще обсъдим какви мерки би могло да предприеме правителството и какви - ние, за да направим по-лек ценовия шок за потребителя“, обясни Златев. Той подчерта, че възможностите не са големи, а мерките ще бъдат представени под формата на таблица.

„Ако от утре цената тръгне от 125 долара за барел надолу - тогава няма какво да обсъждаме. С министъра ще обсъдим какво ще стане, ако цената тръгне нагоре, къде са границите, в които можем да понесем повишението“, допълни шефът на „Лукойл България“.

Все още форматът на срещата утре се уточнява, а конкретните предложения ще бъдат оповестени след нея.

През последния месец цените на горивата продъллжават да растат. Бяха проведени протести както срещу високите цени на горивата, така и срещу високите цени на електроенергията и топлоенергията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:24 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 2
stone kold
преди 11 години
мисля 4е на ставащото по света 1 трилион не е много като се има предвид 4е тук трябва много да ги гоним за да ги видим поне в дале4ината западняците.....нека са 4 трилиона
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
bgMan
преди 11 години
Аз предлагам следната мярка: построяване на втора нефтена рафинерия в България, която да няма нищо общо с руски капитали.Съвсем неслучайно предишните 2 опита за друга рафинерия бяха унищожени от руснаците.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още