IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Десет фирми ще се състезават за изграждането на завода за боклук в София

Един кандидат е бил отстранен още при отварянето на офертите поради пропуски в документацията

13:27 | 02.05.12 г.
Десет фирми ще се състезават за изграждането на завода за боклук в София

Общо 11 фирми подадоха оферти за изграждането на завода за механично-биологично третиране на отпадъците в София. Още при отварянето на офертите чешката компания "CKD Praga Diz" е била отсранена поради липсата на пълна документация, предаде БТА.

При поредната процедура за избор на изпълнител бяха купени документи от 40 кандидати, като интересът е по-голям от миналата година, когато оферти бяха подали 8 компании. След тазгодишните участници са и кандидати от миналата година, поясняват от общината.

Сред подалите оферти са обединението "Станилов-Данеко", консорциумът "Хохтийф", консорциум "ВСМ-СПХ", "Еурека - ГБС", консорциумът "Енергоремонт холдинг АД - ГБМТ София", консорциумът "Елекнор", обединението "Актор АД - Хелектор АД", ДЗЗД "Трейс-Мут", ДЗЗД "Консорциум МБТ София 2012", както и "Микс конструкшънс" ООД.

Заместник-кметът на София Мария Бояджийска обяви, че изпълнителят се очаква да бъде излъчен до края на август, така че самият договор да бъде подписан до края на годината.

По план строителството трябва да приключи за 21 месеца, като през първите шест трябва да приключи проектирането на завода.

Запитана дали капацитетът на сметището в Суходол ще е достатъчен за депонирането на отпадъците през следващите близо две години, Бояджийска посочи, че се предвижда изграждането на сепарираща инсталация. Чрез нея обемът на депонираните в сметището отпадъци се очаква да бъде намален до 70%.

Допълнително общината ще предоставя за изгаряне на преработените RDF-блокчета не само в циментовия завод "Холсим" в Бели Извор, но и в "Титан" - Златна Панега.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:46 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още