IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Голям наемодател в Калифорния забрани пушенето в 2 хил. свои апартамента

Модернизацията на имот, ползван от пушач, струва двойно по-скъпо в сравнение с останалите, казват от компанията

14:31 | 11.06.12 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Един от проектите на компанията в Санта Барбара, Калифорния. <em>Изображение: Towbes Group</em></p>

Един от проектите на компанията в Санта Барбара, Калифорния. Изображение: Towbes Group

Наемателите на 2 хил. апартамента в Калифорния вече няма да могат да пушат вкъщи, след като една от големите компании наемодатели забрани тютюнопушенето на територията на 13 свои жилищни комплекса, съобщава LA Times.

Отскоро в Калифорния наемодателите имат право да налагат подобни забрани, но към момента малко собственици на имоти са се възползвали от тази възможност. 

Първата голяма компания, която въвежда мерките обаче, е Towbes Group, чиито наематели няма да могат да пушат в апартаментите, които обитават, както и в общите части в комплексите.

Компанията е инвестирала и изградила комплекси с над 6 хил. жилищни единици и обща площ от 1,4 млн. кв. фута (над 130 хил. кв. м).

Забраната влиза в сила незабавно за новите наематели на комплексите, а настоящите обитатели имат срок до края на годината да започнат да спазват новите разпоредби.

Здравословните съображения обаче не са единствените, които са накарали компанията да прибегне до забраната. Наред с предотвратяване на негативния ефект върху пасивните пушачи, компанията цели и да оптимизира разходите за управление и модернизиране на имотите.

Тя модернизира около 1000 жилища на година, като ги привежда в подходящ естетичен вид за новите наематели. Този процес обаче струва двойно по-скъпо ако последният наемател в тях е бил пушач, казват от компанията.

От компанията обосновават решението си с факта, че по-голямата част от нейните наематели са непушачи.

Законодателството в Калифорния позволи на наемодателите на територията на щата да налагат пълна забрана за пушене в своите сгради още от януари тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
bubblehead
преди 11 години
Венциславе каква мислиш е точно офертата за това на снимката!? Понеже тръгвате от България на където ви видят очите направо както сте с цървулите та да ти кажа за това на снимката се иска към $2000 на месец ... и не се пуши , вместо масажите да са включени ... ха-ха-ха! Междрудругото тия които стягат цървулите за Хавай трябва да са наясно че там са още по напред там се пуши само между островите и на поне 100 метра от брега... ха-ха-ха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
ventsislav.dyackov
преди 11 години
Мисля да се ориентирам към Калифорния, на подобна оферта е трудно да устоиш
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още