IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хотелиери предлагат мерки, гарантиращи спокоен отдих в курортите

Нормативните промени ще бъдат внесени до дни в министерството на икономиката, енергетиката и туризма

12:42 | 12.06.12 г.
<p>
	<em>Обсъждат нови мерки за сигурност и качествена почивка в родните курорти &nbsp;Снимка: БТА</em></p>

Обсъждат нови мерки за сигурност и качествена почивка в родните курорти  Снимка: БТА

Пакет от мерки, целящи създаване на спокойна атмосфера за отдих на туристите по морските ни курорти, предлагат от представителите на Съюза на собствениците в курорта Слънчев бряг, съобщиха от организацията.

Част от предложенията на хотелиерите включват ограничаване на "алкохолния туризъм", което би могло да стане с въвеждане на ограничено работно време до полунощ за откритите заведения. Предлага се още супермаркетите да затварят два часа по-рано.

Хотелиерите смятат, че ако след полунощ се забрани провеждането на турове от заведение на заведение, гледката на пияни туристи по алеите ще изчезне. 

"Важно е да регулираме движението на шумните групи по улиците и да отстраним грозните гледки по алеите. Целта е да се намали шумът и да се осигури спокойствие на гостите в курорта", обясни Елена Иванова, председател на управителния съвет насъюза. 

Ще бъде предложена и забрана за използването на клаксони във вътрешността на комплекса, както и движението на триколки, които са опасни за пешеходците. Сергиите и павилионите с дрехи на открито щели най-после да бъдат премахнати.

Основното искане на собствениците на хотели в курорта е свързано с изясняването и определянето на статута на националните курорти, които са извън неселените места. Хотелиерите ще настояват да се даде съдържание на понятието “национален курорт”.

Това са част от предложенията в проекта за нов Закон за туризма, които ще бъдат представени на 14 юни в министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Новите правила трябва да станат част от промените в закона и да важат и за останалите големи курорти - Златни пясъци, Албена, Боровец и Пампорово.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още