IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на собствениците на bTV отново поеха надолу

Стабилизацията след решението на СМЕ да изкупи обратно по-малко от очакванията дълг се оказа краткотрайна

17:36 | 14.06.12 г. 4
Акциите на собствениците на bTV отново поеха надолу

Акциите на Central European Media Enterprises (CME) отново поеха надолу, след като за кратко успяха да прекъснат серията си от понижения. То дойде след съобщението, че обемът на обратното изкупуване на облигации ще бъде намален, което би ограничило нуждата от продажба на нови акции за привличане на капитал.

За да намали задлъжнялостта си компанията ще изкупи обратно облигации с падеж през 2014 година за общо 71,1 млн. долара. Това означава, че за тях ще бъдат платени 93,75 % от номиналната им стойност, става ясно от официално съобщение, публикувано на сайта на СМЕ.

В същото време компанията се е отказала от обратно изкупуване на емисия с падеж през 2016 година, след като притежателите им са поискали между 103 и 106 на сто от номинала им по време на аукцион, проведен в началото на седмицата.

Медийната група, известна още като CME, е собственик на bTV и управлява редица телевизионни канали в Източна Европа.

“Ако бяха изкупили обратно повече облигации щеше да им се наложи да се финансират като пуснат повече свои акции на пазара и с отстъпка. Пазарът се страхуваше от разводняване на капитала, но се оказва, че рискът не е толкова голям“, казва Джоузеф Неми, анализатор в Komercni Banka AS за Bloomberg.

В понеделник австрийската Erste Group Bank AG намали оценката си за акциите на CME от „купувай“ на „задръж“ и намали очакванията за 12-месечна средна цена от 15 долара до 6,10 долара, аргументирайки се, че компанията вероятно ще трябва да продаде нови акции за повече от 250 млн. долара, за да рефинансира задълженията си.

През април стана ясно, че най-големият акционер в CME Time Warner Inc. ще предостави на медийната компания заем на стойност 300 млн. долара, като по този начин ще увеличи дела си до 40%.

Днес акциите на СМЕ се търгуват на цена 5,59 долара за брой, което е спад от 1,6% спрямо вчера. Преди решението за изкупуване на по-малко облигации те пропаднаха до 5 долара. За последната година пазарната капитализация на компанията се е стопила с над 70%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 3
dimka_1981
преди 11 години
там е работата ,че я гледате , обаче мучите като крави... като се замисля в момента едва 5 % от гледането ми е БТВ , но не бих си позволила да изрека подобни критики..не ми харесва , не я гледам .. другото е селяния.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 2
Pitashtia
преди 11 години
Да я фалираме тази смрадлива телевизия като не я гледаме.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 1
bgMan
преди 11 години
И аз съм на абсолютно същото мнение.Пораснах с няколко от лицата на BTV и знам че от самото начало тази медия не е проект на Мърдок а на бившето ченге от ДС Красимир Гергов. На Мърдок беше плащана такса за използването тук-там на името news corporation. Най-противно от всичко обаче ми са проекти като медийния образ на Слави Трифонов. Тези, които го познават знаят че той съвсем не е това, което изглежда на екрана. Едни мастити PR стратези и психолози създават медийни проекти и персонажи, с които нацията да се държи в простотия, чалга и други обществено неполезни неща и това е основното, с което BTV се отличава от другите медии в България. Не че и по останалите медии няма такива неща но специално тази медия в най-голям процент се е отдала на такива неща и далеч не е само заради парите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 0
Бате Пешо
преди 11 години
На гадната и отвратителна Босфор ТВ искрено желая фалит и изчезване от ефира.Колкото по бързо толкова по добре.*** тв с водещи ол****рени манипулации вместо новини и стари и негодни филми.Няма нито едно предаване което човек може да гледа
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още