IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нови схеми по ОП "Развитие на човешките ресурси" обяви социалното министерство

Мерките целят нови работни места за младежи до 29 години и стимулиране на гъвкавото работно време

19:34 | 14.07.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Нови схеми по ОП "Развитие на човешките ресурси" обяви социалното министерство

Изпълнението на нови схеми по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", които ще са в помощ на работодателите, започва през есента. Това съобщи във Варна зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова. 

Едната схема ще даде възможност на фирмите да откриват нови работни места за младежи до 29 години. Работодателите ще могат да кандидатстват и за средства, с които да осигурят по-добри условия за служителите си.

Схемата за социална иновативност ще даде възможност във фирмите да се преминава към гъвкаво работно време, да се изграждат кътове за отдих или за отглеждане на деца. По програмата ще се отпускат средства и за работодатели, готови да наемат хора от по-отдалечени населени места, предаде БТА.

До този момент са договорени 76 на сто от средствата по програмата. По думите на Русинова, от различните схеми вече са се възползвали 650 хиляди българи, а 220 хиляди безработни са преминали през курсове.

Още български новини от Dnes.bg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още