Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Samsung трябва да плати на Apple обезщетение за 1 млрд. долара

Apple може да поиска забрана за внос на американския пазар на някои от продуктите на своя конкурент

0
 
0
 
8
преди 8 години
Няма профилна снимка
Началото на тази история е един анализ отпреди няколко години, който Apple беше поръчала преди няколко години. Впоследствие стана публичен и всеки, който желае може да го прочете. В него много точно специалистите се бяха аргументирали как (и защо) Samsung ще детронира Apple за 2-3 г. и ще бъде лидер на пазара за смартфони, таблети и всички производни.
Почти веднага след като от борда на Apple прочетоха доклада взеха да сменят доставчиците на компоненти и фабриките за асемблиране като паралелно с това наеха най-добрите и скъпите адвокати в света за да забавят или предотвратят това.
Това обобщава най-точно ситуацията.
За мен Apple имат наистина най-добрите хардуерни продукти (макар че пак евтини китайци им ги правят) но съм за Samsung защото корейците със доста труд и находчивост успешно за малко щяха да се преборят със славата и доминацията на Apple. А и конкуренцията е хубаво нещо плюс това като специалист в тази област хич не ми харесват цените на Apple.
0
 
1
 
7
lozkhris до: aristotel
преди 8 години
Няма профилна снимка
Същото са правили и империите на Египет,Рим,Византия, Турция.. А какво е правила Великобритания? А великата Франция? А какво искаше Германия през WW2? Стандарти е имало,има и ще има. "Просто хората" ще живеят по тези правила, а не както на тях им хареса.Защото правилата се налагат ит силните, а на победените - Vae victis,както е казал галският пълководец Брен когато превзел Рим през 390 пр.н.е.По същите правила е действала и Руската Империя,налагайки волята си над средноазиатските народи.Както и над България след 1878,благодарение на което на Берлинския Конгрес последната е разчленена на парчета.Така че пасквилите ти звучат малко пресилено.Впрочем,европейските,австралийски и корейски съдилища също издават подобни присъди.А Самсунг са, BTW,един от доставчиците на Епъл за устройствата им.Така че повечето от това е медийна мъгла.А доларът няма да престане да бъде резервна валута на света, поне в близките 50 години.Ти ако искаш си дръж парите в албански леки...право на избор
3
 
3
 
6
aristotel до: bgMan
преди 8 години
Няма профилна снимка
До bgMan Никога не съм се вливал нито в партии нито в психо кръгове. Но е дразнещо за мен както и за някои др. индивиди да гледат как ВЕЛИКАТА АМЕРИКА се вживява в ролята на световен ПОЛИЦАЙ. Първоначално САЩ бяха първоначални 13 щати се придвижват на запад, подчинявайки или унищожавайки коренното население на континента и отнемайки от Мексико Тексас, Ню Мексико, Аризона и Калифорния. забравихте ли Виетнам, Сомалия, Кувейт, Афганистан, забравихте ли СЪРБИЯ, Ирак, Либия и сега кой следва ??? Иран, а може би северна корея или с Китай по повод Тайван. Предпочитам правото на избор на живот отколкото принудата да живея по някакъв си техен стандарт. "Предстои отказ от долара като валута при търговията с горива и други природни ресурси. С какво ще се замени доларът не е ясно. Ясно е обаче, че притежателите на многото долари вече са решили да ги прежалят. Те си знаят защо." :-) не несъм комунист, не съм капиталист нито фашист, а ПРОСТО ЧОВЕК
2
 
1
 
5
bgMan до: aristotel
преди 8 години
Няма профилна снимка
Абе aristotel , и ти ли си от онези ограничени и нискообразовани елементи дето вярвайки в теориите за световна масонска/еврейска конспирация си мислят че всички останали хора по света са доста по-тъпи от тях и не могат да видят очевидното. Дразнещо е такива като теб да си мислят че са единствените виждащи. Не се оставяй вярата ти в тези приказки пускани от отдела за дезинформация на КГБ/ФСБ дотолкова да замъгли разума ти за всичко останало и да считаш световната масонско/еврейска конспирация за първопричина на всичко лошо и на всяка неправда по света.
2
 
5
 
4
преди 8 години
Няма профилна снимка
къде е централата на МВФ, а също и на ООН върху чия зема върху земя дарена от Рокфелер, къде е Световната банка. Американците въртят света и изнудват всички въпроса е ДОКОГА ???
3
 
3
 
3
FNM
преди 8 години
Няма профилна снимка
Какво ли щеше да бъде решението, ако журито беше в Европа, да не говорим за Корея?
Патенти от рода на това как да изглежда телефон с тъчскрийн или как да си движиш пръста по екрана и други подобни измислици въобще са нонсенс. По тази логика например всички лаптопи си приличат досущ като две капки вода и всеки производител трябва да съди всеки останал.
На мен лично дизайните на Самсунг въобще не ми приличат на Епълските, които определено са по-добри. За сметка на това, Андроидът като възможнсти на софтуера и свобода за кастъмизиране е обиколка пред айфона.
2
 
5
 
2
VBT
преди 8 години
Няма профилна снимка
Щатският съд....

Нямам повече въпроси.
2
 
6
 
1
преди 8 години
Корейците са си стари имитатори:)