IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

През 2013 г. можем да усвоим около 1 млрд. лв. за транспорт

ЕК е подкрепила предложението на транспортното министерство БДЖ да стане бенефициент по ОП "Транспорт"

18:11 | 19.09.12 г.
Автор - снимка
Редактор
През 2013 г. можем да усвоим около 1 млрд. лв. за транспорт

"Прогнозите ни показват, че през следващата година можем да очакваме усвоени средства от около 1 млрд. лв. по оперативна програма „Транспорт”, съобщи днес министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на конференцията „Строителството през 2013 година – перспективи и предизвикателства“, информират от прецсентъра на ведомството.

Ресорният министър коментира, че в зависимост от финансирането, с което страната ни разполага, през следващия програмен период ще бъдат завършени проектите за модернизацията на железопътната линия Видин-София в участъка Видин-Руска Бяла и  жп трасето София-Радомир. Освен това до 2020 г. столицата трябва да разполага с трети метродиаметър.

Сред приоритетните проекти е и цялостното завършване на автомагистрали “Струма”, “Хемус” и “Черно море”.

Във връзка с текущите реформи в БДЖ и инвестициите в железопътния сектор у нас Московски заяви, че Европейската комисия е подкрепила предложението на министерството БДЖ да стане бенефициент по ОП „Транспорт”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още