IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IT компаниите засилват търсенето на офиси в Лондон

Очаква се до 2014 г. компаниите от сектора на технологиите, медиите и телекомуникациите да усвоят над 110 000 кв. м офис площи

15:45 | 06.10.12 г. 1
IT компаниите засилват търсенето на офиси в Лондон

Бързоразвиващият се сектор на технологиите, медиите и телекомуникациите във Великобритания ще засили търсенето на офиси в Лондон през следващите две години.

Това е посочено в доклад на BNP Paribas, цитиран от Financial Times.

Очаква се до 2014 г. компаниите от бранша да усвоят още над 110 000 кв. м - два пъти по-голяма площ в сравнение с площта най-високия небостъргач в Лондон The Shard.

Вълната от търсене, дължаща се основно на компании като Google, Skype и Oracle, ще е добре дошла за собствениците на бизнес имоти.

Очаква се усвояването да обхване и центъра на Лондон, а не единствено "Олд Стрийт" - район, където британският технологичен сектор се помещава по традиция.

Според експертите фирмите ще се насочват основно към новооформящи се ключови локации като Кингс Крос, Саутбенк и Стратфорд.

Говори се, че няколко големи технологични фирми търсят офиси в Лондон, след като през юли Amazon подписа договор за наем на осеметажна офис сграда в Ситито.

Смята се, че Google обмисля строежа на офис комплекс с площ от над 67 000 кв. м в Кингс Крос.

Докато някои компании от бранша търсят нови адреси в районите около центъра на Лондон обаче, много други се насочват към утвърдения бизнес квартал на столицата - Ситито. През първата половина на годината те са усвоили близо 68 000 кв. м нови офис площи в този район спрямо малко над 34 000 кв. м през същия период на миналата година.

По данни на Knight Frank това представлява над една четвърт от всички нови договори за наем в Ситито, подписани през първото полугодие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:30 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
IQ96
преди 11 години
Дали не е по-перспективно да се насочат към нас , Прибалтика и Индия?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още