IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Норвежката Oslo Bors придобива шведската Burgundy

Двете борси планират да въведат търговската платформа на Лондонската фондова борса

12:52 | 16.10.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Норвежката Oslo Bors придобива шведската Burgundy

Норвежката борса Oslo Bors VPS Holding ASA обяви, че е постигнала споразумение за закупуване на шведския борсов оператор Burgundy, съобщава MarketWatch.

Подробности по сделката не са обявени, като тя подлежи на одобрение от съответните регулаторни органи в Норвегия и Швеция.

Нарастващата конкуренция на пазарите на ценни книжа свива пазарните дялове на традиционните борси, както и печалбите им, особено от търговия с акции.

Oslo Bors си сътрудничи с Лондонската фондова борса и планира от идния месец да започне да използва нейната платформа за търговия Millennium Exchange.

Сега Burgundy също възнамерява да използва тази търговска платформа, за да подпомогне ефективността на операциите си и да намали сложността и разходите за своите клиенти.

Преминаването от сегашната платформа Cinnober към Millennium Exchange се очаква да бъде осъществено постепенно през следващата година.

Главният изпълнителен директор на Burgundy Олоф Нейглик ще продължи да изпълнява длъжността си след сделката по придобиването.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още