IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Държавата ще гарантира работата на ски пистите на Витоша, обеща Найденов

Столичани ще имат ски писти, но ще се наложи да използват стари съоръжения, посочи земеделският министър

16:21 | 07.11.12 г. 3
Държавата ще гарантира работата на ски пистите на Витоша, обеща Найденов

През предстоящия зимен сезон Министерство на земеделието и храните ще гарантира функционирането на ски съоръженията и пистите на Витоша, но софиянци няма да имат възможност да се радват на обновени ски писти и съоръжения. Това каза пред журналисти земеделският министър Мирослав Найденов след официалното откриване на бизнес форум „Храни и напитки“ в Интер експо център. 

Найденов направи коментара по повод на изказване на премиера Бойко Борисов, че и този сезон столичани ще останат без ски писти заради промените в Закона за горите.

Мирослав Найденов разтълкува думите на премиера, като заяви, че той е имал предвид, че софиянци ще останат по-скоро без нови писти.

„Столичани ще имат ски писти, но ще се наложи да използват стари съоръжения на десетки години, посочи Найденов и допълни, че предстоящият зимен сезон няма да бъде по-различен от минали години.

Земеделският министър обясни, че министерството е отстъпило пред протестите на природозащитниците, за да не ескалира напрежението, но последиците от това са, че съоръженията остават в старото си състояние, което не е добро.

„Поради липса на каквито и да е било инвестиции в реновиране и ремонт на настоящите съоръжения на Витоша новият ски сезон ще посрещне любителите на зимни спортове с една остаряла инфраструктура. Природозащитниците устояха на своето, но в крайна сметка страдат над 1,5 милиона жители на столицата“, каза Найденов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:45 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
Едно момиче
преди 11 години
Ще се карат ски! И то именно защото имаше протести. Няма никакъв проблем в момента да се ремонтират и подменят съоръженията. Нищо в закона не пречи. Просто Витоша Ски не искат да го направят при настоящите условия защото не отговаря на техния "бизнес" план. Ако наистина сте загрижени, за което ще ви поздравя - отделете няколко минути, за да се информирате наистина за ситуацията. Ще разберете например, че Витоша не е курорт, а природен парк:) Прочетете например това - http://***.kultura.bg/bg/article/view/20224. И се присъединявам към апела "без злоба"!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
barf
преди 11 години
Тук се разграничава интелигентността от простотията! Вместо младите да вземат инициативата в правилната посока, те рефлектират как България не трябва да се развива и как ще бъдем абсолютния *** на Европа както тя ни се изсмя в лицето! Абсолютно безобразие! Чалгаджийска порнография и затворено мирогледство на тези, които бяха на протеста. Как може бе хора? Защо не се замислите малко над реалния живот и не се развиваме като една нормална държава, а трябва да се мразим и псуваме по улиците?!? От къде се взе тази злоба във всеки един в България?!? Тома Белев е дявол, който трябва да бъде разследван за неговите идеологии и активи! В САЩ, ще лежи доживотна присъда!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
krasivata
преди 11 години
Така е! След глупави протести на още по объркани хора сега няма да караме ски. И дори да караме ще го направим сред ***. Как не могат да разберат тези хора, че има достатъчно място на Витоша и за скиори, и за туризъм. Да не говорим за икономическите ползи. Ако Витоша стане хубав курорт, колко работни места могат да се открия, колко чужденци да дойдат. Още повече, че обновяването на пистите и лифтовете, не застрашава природата. Ама кой да прочете....... Всички като някакви овце.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още