IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столична община отчита 750 хил. лв. от SMS-и и талони за паркиране през октомври

В Центъра за Градска Мобилност са постъпили и над 250 хил. лв. от глоби за репатрирани и блокирани със скоби автомобили

18:46 | 08.11.12 г. 1
<p>
	През октомври Столична община е събрала близо 250 хил. лв. от репатрирани и блокирани със скоби автомобили. <em>Снимка: Investor.bg</em></p>

През октомври Столична община е събрала близо 250 хил. лв. от репатрирани и блокирани със скоби автомобили. Снимка: Investor.bg

Столична община чрез дружеството "Център за Градска Мобилност" ЕАД е събрала над 750 хил. лв. от SMS-и и талони за паркиране в "Синя" и "Зелена" зона на София през месец октомври.

По-голямата част от прихода е реализиран на база изпратени SMS-и от граждани – почти 578 хил. лв. Останалата част са продадените талони за почасово паркиране в зоните. 

През миналия месец "Градска Мобилност" събрала и близо 250 хил. лв. от глоби от репатрирани и блокирани със скоби автомобили, научи Investor.bg след направена справка в Центъра за градска мобилност.

Общият брой на продадените на живущите в центъра винетни стикери за паркиране в „Синя“ и „Зелена“ зона на столицата е 6 770 бр. към края на месец октомври. По-голямата част от тях са с валидност от една година.

След направен анализ от експерти на ведомството се отчита и близо 23,4% отлив от паркиране на коли в идеалния и широк център на София.

Припомняме, че преди да бъде въведена новата наредба за паркиране в „синята“ и „зелена“ зона, председателят на транспортната комисия към Столичен общински съвет Радослав Тошев заяви, че от ведомството очакват мярката да ограничи спирането на коли в центъра на града с поне 30%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
stone kold
преди 11 години
за лекраства да ги дадете тези пари и болници и дай боже за попове
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още