IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Скоро започва строителството на арабския Лувър

Планира се музеят в Абу Даби да отвори врати за посетители през 2015 г.

14:50 | 19.11.12 г.
<p>
	Строителството на арабския Лувър се очаква да започне през първото тримесечие на 2013 г. <em>Снимка: slleong. Лиценз: <a href="http://creativecommons.org/" target="_blank"><strong>Creative Commons</strong></a></em></p>

Строителството на арабския Лувър се очаква да започне през първото тримесечие на 2013 г. Снимка: slleong. Лиценз: Creative Commons

Посетителите на Абу Даби след няколко години ще предприемат своеобразно пътуване във времето, след като през следващата година се очаква да започне строителството на клон на Лувъра в емирството, съобщи CNBC.

Музеят трябваше да заработи през 2013 г., но заради кризата строителството му беше отложено и в момента се планира той да бъде открит за посетители през 2015 г.

Освен Лувъра, Абу Даби планира да изгради още два музея - националният музей Zayed и клон на прочутия Гугенхайм, които ще заработят съответно от 2016 и 2017 г.

Строителството на арабския Лувър се очаква да започне през първото тримесечие на 2013 г., съобщи Набил ал-Кенди от Tourism Development & Investment Company.

Музеите, както и клон на Университета в Ню Йорк, ще бъдат построени на о. Саадият - Островът на щастието, който се планира да бъде културен център на Абу Даби.

Редом със строителството на Лувъра в Абу Даби ще тече и изграждането на гигантско копие на Тадж Махал в Дубай. Проектът Тадж Арабия ще бъде три или четири пъти по-голям от оригинала и ще се издига в града на чудесата Фалкон.

Там се предвижда да бъдат построени реплики и на други световни архитектурни забележителности, сред които Айфеловата кула и кулата в Пиза.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:29 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още