IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Повишения за европейските акции

Смятаме да купуваме при всяко по-значимо пазарно отстъпление през следващите шест месеца, коментира инвеститор

19:48 | 21.11.12 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Повишения за европейските акции

Акциите на Стария континент затвориха с повишения след колеблива търговия, след като инвеститорите следяха за напредък по отложената сделка за отпускане на спасителния транш от помощта за Гърция, предава CNBC.

Европейският FTSEurofirst 300 index се повиши с 0,3% до ниво от 1 097 пункта, като обемът на търговия бе едва 30% от средния за последните три месеца, в навечерието на Деня на благодарността в САЩ утре.

Британският FTSE 100 прибави 0,1% до 5 752 пункта, германският DAX се покачи с 0,2% до 7 185 пункта, а френският CAC 40 нарасна с 0,4% до 3 477 пункта.

„Нагласата ни е през следващите шест месеца, при всяко по-значимо пазарно отстъпление на европейските борси, да купуваме”, коментира Бил О’Нийл, главен инвестиционен директор за Европа, Близкия Изток и Африка на Merrill Lynch Wealth Management.

„Предвиждам 12-15% обща възвръщаемост за европейските акции през идната година, но това, разбира се, при положение, че не станем сидетели на неблагоприятно развитие в еврозоната и интеграционният процес продължи.”

Днес възходящото пазарно движение бе ограничено от безпокойството относно потенциалната „фискална пропаст” в САЩ на стойност 600 млрд. долара, в резултат на комбинацията от бюджетни съкращения и повишаване на данъци.

Ръководителят на Федералния резерв Бен Бернанке заяви, че Фед не притежава инструментите, с които да защити американската икономика от тази опасност, която може да я тласне към рецесия.

Акциите на телекомуникационната група KPN скочиха с 6,5% от достигнатото 10-годишно дъно при двойно по-висок обем от обичайния за последните три месеца, подкрепени от спекулации за консолидация на немския телеком сектор.

Книжата на британската химическа компания Johnson Matthey спаднаха с 5,8%, след като тя обяви предпазливи прогнози, подкопани от слабостта на европейската икономика и несигурният пазар на товарни превози в САЩ.

Акциите на холандската агенция за набиране на персонал Randstad загубиха 4,9% от стонйостта си, тъй като компанията предупреди за продължаващ спад в продажбите си, особено в Европа, и обяви, че ще промени дивидентната си политика, която накара анализаторите да очакват орязване на дивидентите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:38 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
vankata89
преди 11 години
Usp be6e za dr tema. sori
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
vankata89
преди 11 години
Всъчщност златото намира приложение в технологийте като най - добър проводник но е тръврде надценено. Наистина е тъпо да ти стои у вас един винкел дет не мои да правиш нищо с негот та и златен да е. Не говоря ако го продадеш ко мои да правиш с продаденото говоря със самото злато без да го използваш като разменна монета ко полезно мой ти свърши точно нищо. А ако стане некое бедствие и съм откъснат от света по - добре да имам краставици от колкото злато човек без злато мой *** без храна и вода не :D.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още