Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Б. Данев: Какъв ръст на БВП без инвестиции и с 400 хил. загубени работни места?

Опасността от фалити нараства, с което ликвидността на активите спада още повече, а оттук идват и проблеми за банките, посочи изпълнителният председател на БСК

   1| 2| 3    
0
 
0
 
15
преди 6 години
Няма профилна снимка
Абе човек, ти изобщо правил ли си някакъв бизнес в онези години, които цитираш. Ти имаш ли престава какви пари се правеха в 2005 година? Всичко което произвеждах, се купуваше ведннага, че и още търговия каква въртях. Че аз сега не мога една четвърт да завъртя оборот в сравнение с 2003., 2004, 2005 година.
0
 
0
 
14
преди 6 години
Няма профилна снимка
Съветниците, съветващи ни да създаваме продукт с висока принадена стойност, аз пък ги съветвам те да го създадат, а не само да лаят наизустени догми по форумите. Или поне да отидат при Нокия, Шарп, Сименс, Олимпус, че може и при закриващата се Ланчия, да ги съветват и тях.
Зорът е за всички развити държави в момента и е следствие на голямото плюскане. И в момента никой не взема мерки, всичко си продължава по старому. А дано се оправи някак, а да напечатаме още парички, ха да дадем на този и онзи, че е недоволен - грък ли, испанец ли, французин ли?
Не го обичам Данев, ама казва истини. Щото ни дънят в бизнеса като брашнян чувал, ако може всичко да ни вземат. Да, ама аз съм на друго мнение. Продължавам да произвеждам по малко, колкото да живея, вече по много не искам, а за износ - хич. Запазени работни места малко, ниски заплати, вследствие на това няма пари и в осигурителните фондове.
0
 
0
 
13
преди 6 години
Тази година ще ви кръстя по едно коледно прасе, а за догодина в случай, че доживеете случайно дотогава ще знаете кой прираст е най-важен за една Държава!
ДА ИЗМРЕТЕ ДАНО!
0
 
0
 
12
преди 6 години
Тази година ще ви кръстя по едно коледно прасе, а за догодина в случай, че доживеете случайно дотогава ще знаете кой прираст е най-важен за една Държава!
ДА ИЗМРЕТЕ ДАНО!
0
 
0
 
11
преди 6 години
Няма профилна снимка
Не разбирам тези дърти номенклатури Данев и Александров защо изобщо говорят глупости, все едно, че от цяла Европа само при нас расте безработицата и спада БВП. Ако поне от време навреме хвърляха един поглед към Еврозоната, щяха да знаят, че за първи път от 2009-та тя отново влезе в рецесия. Не само ние, цял свят "издържа" вече 5 години и по всичко личи, че ще трябва да издържи поне още 5.
Сори, комуняги, но това е реалността за момента.

0
 
0
 
10
преди 6 години
Няма профилна снимка
Сега малко реализъм : всички нива на бизнес в България говорят , а и повечето фирмени данни го показват че продажбите са на нивата от 2005 г. - нивата преди кредитния бум . :) да се радваме че се връщаме само 5-7 г. назад , виж за гърците и испанците ще са повече от 20
0
 
0
 
9
преди 6 години
Няма профилна снимка
Аха , земеделската земя сега е на горните нива на доходността , една лоша година или не дай си боже няколко - всички "инвеститори" ще запеят друга песен . Не забравяйте че земеделието е рисков отрасъл !
0
 
0
 
8
преди 6 години
Няма профилна снимка
Интересна статия - събрани и изведени всички негативи в икономиката , както и не може да се отрече - артистично разказани . Има няколко подробности обаче :
1.За добавената стойност - един умен човек беше казал "не можеш да произвеждаш компютри а да внасяш домати " - та след като в процеса на прехода унищожихме цялата производствена база е нормално в момента да са водещи базовите отрасли . Нормално е да се тръгва от А и Б - земеделие и добивна промишленост . Нали никой не си представя че ще започнем от производството на процесори ? Производствената база е пирамида : първо добивна , след това преработваща на добивната и интелектуалните сектори
2.За лошите кредити : България има изключително строги правила за провизиране . С.Александров наистина ли си вярва че само 7 % са лошите кредити в Гърция ? Айде без говорене на празни приказки - дайте първо да сравни банковите регулации и после да си говорим за лоши кредити

Не е лоша статията , но много манипулативно изведени само негативите :)
0
 
0
 
7
преди 6 години
Купувайте земя и златце
0
 
0
 
6
преди 6 години
Корекция от предишния пост:

...това НЕ изисква много производство на добавена стойност, а 80%...