IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столична община отчита висока ефективност от новите правила за паркиране в центъра

С 10% са се увеличили изпратените съобщения за синя зона, а за зелената - с над 50 на сто

16:56 | 23.11.12 г. 1
Столична община отчита висока ефективност от новите правила за паркиране в центъра

Новите правила за паркиране в центъра на София, които бяха въведени от 1 септември т. г., са ефективни, а в идеалния център на столицата се наблюдава значителн отлив от автомобили.

Това са основните изводи от последния доклад на Центъра за "Градска мобилност" (ЦГМ), който беше представен днес от изпълнителния директор на ЦГМ Тодор Тодоров и Румяна Милова, ръководител на поделение "Паркиране и мобилност" към ведомството, предаде БТА.

Докладът сочи, че през октомври столичани са изпратили повече SMS-и за паркиране в синята и зелената зона. Отчита се увеличение с около 10% на изпратените съобщения за синята зона, докато в зелената зона увеличението е от 52%.

Така през септември общият брой на SMS-те за паркиране в "синята зона" е 253 хил., а през октомври броят им е нараснал на 280 хил.

Милова коментира, че през последните девет месеца са репатрирани 30 хил. превозни средства, а скоби са поставени на 90 хил. автомобила.

Освен това проверките на автомобилите са се увеличили с 12% спрямо предходното деветмесечие. В тази връзка тя посочи, че с 10% е спаднал броят на репатрираните автомобили спрямо същия период на миналата година.

Проверка на Investor.bg за месец октомври сочи, че Столичната община е събрала над 750 хил. лв. от SMS-и и талони за паркиране в синя и зелена зона на София.

По-голямата част от прихода е реализиран на база изпратени SMS-и от граждани – почти 578 хил. лв. Останалата част са продадените талони за почасово паркиране в зоните.

През миналия месец "Градска Мобилност" събрала и близо 250 хил. лв. от глоби от репатрирани и блокирани със скоби автомобили, научи Investor.bg след направена справка в Центъра за градска мобилност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
naso_fr
преди 11 години
Добре свършена работа от общината. Скоро всички ще се научат да спазват правилата.Отдавна трябваше да се въведе ред в столицата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още