IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ремонтът на пътническите вагони на БДЖ се бави

Броят на годните мотриси няма да бъде достатъчен, за да покрие нуждите по Коледа, заяви транспортният министър Московски

18:19 | 23.11.12 г. 1
Ремонтът на пътническите вагони на БДЖ се бави

Има над 50% забавяне при ремонта на пътническите вагони, които са дадени за поправка. Три от четирите фирми изпълнители, с които са сключени договори, бавят завъръшването на поръчките.

По този начин броят на мотрисите, годни за експлоатация, няма да бъде достатъчен за да покрие нуждите на потребителите, особено около задаващите се Коледни празници.

Това заяви днес в парламента министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, който бе призован да коментира състоянието на жп дружеството.

По думите му БДЖ Холдинг се е договорил с 4 фирми за възстановяването на изправността на общо 177 вагона. Три от компаниите обаче, една от които румънска, забавят изпълнението на сделката с повече от 50%, обясни Московски.

Той добави, че към момента страната ни си търси правата по случая и за всеки ден просрочие ще се удържа неустойка в размер на 0,2% от стойността на неизпълнения ремонт.

Транспортният министър обясни, че готовите след ремонта вагони се приемат от екипи по качеството. Oтстраняването на дефектите при всяко констатирано неизпълнение се извършва за сметка на изпълнителя.

Фирмите изтъкнали като причина за просрочването на ремонтите липса на оперативни средства, забавяне на заеми и недобро финансово състояние.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:54 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
rumen221
преди 11 години
НЕ СИ МОСКОВСКИ, А БЪЛЪК-ОВСКИ...С ПАРИТЕ ЗА РЕМОНТ МОЖЕШЕ ДА ВЪЗСТАНОВИШ БЪЛГАРСКИТЕ ВАГОНОРЕМОНТНИ ЗАВОДИ...НО...НАЛИ ЗАПОВЕДТА Е...:- ПЪЛНА ЛИКВИДАЦИЯ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРСКА...!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още