IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И Делян Добрев е за „гъвкавост“ при забраната за пушене

Министърът на икономиката потвърди, че е възможно да се позволи пушенето след 22 часа в определени помещения на заведенията още тази година

15:53 | 10.12.12 г. 2
И Делян Добрев е за „гъвкавост“ при забраната за пушене

След като вчера премиерът Бойко Борисов намекна за либерализиране на пълната забрана за пушене на закрито, днес и министърът на икономиката Делян Добрев застъпи тази позиция. Той каза, че може да се коментира гъвкавост за определени часове и определени помещения, предаде агенция „Фокус“.

Добрев посочи, че ще се срещне с хотелиерите и ресторантьорите, за да разбере дали клиентите на заведенията са свикнали със сегашните разпоредби или има сериозен спад на оборотите.

„Предполагам, че те ще искат определена гъвкавост. Една такава гъвкавост, според мен, може да бъде решение на Народното събрание - не отмяна на забраната, а гъвкавост за определени часове, определени помещения. Нека тази тема се реши с дебат в Народното събрание", посочи икономическият министър.

Добрев дори намеква, че промяната в Закона за здравето, регламентираща правилата за тютюнопушене, ще се прокара скоростно, за да се позволи пушенето за предстоящите празници.

„Аз като министър на икономиката няма да бъда вносител на тези промени, най-малкото, защото те ще отнемат много време. Тук се касае за предстоящи празници. По-бърза промяна би могла да стане от името на народните представители“, коментира Добрев. И допълва, че е склонен на определена гъвкавост, тъй като отговаря и за туризма.

Припомняме, че тази сутрин министърът на здравеопазването Десислава Атанасова за пореден път заяви категорично, че е против каквато и да е промяна в установения режим. Комисията по здравеопазване в парламента също няма да позволи връщане назад, защото не трябва да се противопоставят бизнесът и здравето, каза Атанасова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:47 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
MarkoM
преди 11 години
Добре де, какво толкова, като фалират някои кафенета и ресторанти - каква е ползата от тях - те не произвеждат реален промишлен продукт, а само "вадят" парите от джобовете на хората и основно обогатяват себе си като им препродават алкохол, кафета и храна. То за това бизнеса в България е на кота нула, щото основно е в сферата на услуги за вътрешния пазар....:((
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
Tony
преди 11 години
Диляне, не може всички да се огъваме като тебе! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още