IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН забрани временно търговото предложение за БТК

На вчерашното си заседание Комисията е потвърдила проспект за публична емисия акции на Супер Боровец пропърти фонд АДСИЦ

13:41 | 13.12.12 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
КФН забрани временно търговото предложение за БТК

На свое заседание вчера Комисията за финансов надзор е издала временна забрана за публикуване на търговото предложение, внесено в КФН от „Вива Телеком България” ЕАД за закупуване на акции на „Българска телекомуникационна компания” АД от останалите акционери на дружеството.

Преди месец Вива Телеком България ЕАД придоби 93,99% от акциите на БТК, след като бяха получени съответните одобрения от страна на ЕК и други регулаторни органи. Собственик на Вива Телеком България ЕАД е ИнтерВ Инвестмънт С.а.р.л., Люксембург.

Придобиването стана факт след одобрението на цялостната схема за преструктурирането на Групата на БТК, в резултат на което свързани с VTB Capital plc (VTB) и Корпоративна търговска банка АД (КТБ) лица придобиха мажоритарно дялово участие в преструктурираната група.

На вчерашното си заседание Комисията е потвърдила проспект за първично публично предлагане на емисия акции, издадени от „Супер Боровец пропърти фонд” АДСИЦ, в резултат на увеличаване на капитала на дружеството.

Емисията е в размер на 9 930 000 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на един глас, право на дивидент и ликвидационен дял, съразмерен с номиналната стойност на акцията, с номинална и емисионна стойност 1 лев всяка. КФН вписва горепосочената емисия акции (в процес на емитиране) в регистъра.

Регулаторът е издал одобрение на „Флоримонт Пропъртис” АДСИЦ за замяна на банката депозитар „ОББ” АД с „Банка ДСК” ЕАД. Надзорът е одобрил и промени в устава на „Булленд Инвестмънтс” АДСИЦ.

КФН е приела на второ четене Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 16 от 07.07.2004г. за условията и реда за извършване на маржин покупки, къси продажби и заем на финансови документи. Наредбата предстои да се обнародва в държавен вестник.

Свързани компании:

Емирейтс Пропъртис АДСИЦ(EMPR)

Супер Боровец Пропърти Фонд АДСИЦ-Варна(SBPF)

Булленд инвестмънтс АДСИЦ(LAND)

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:40 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
LuckyYou
преди 11 години
Недей че Миро Найденов ако чете веднага ще прати Цецо да те арестува. Спекула е *** дума.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 0
Fiscalist
преди 11 години
И се отвори търговия за любителите на спекулата! :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
bloom
преди 11 години
bertram е прав. Мълчешком се променя една добра практика цената на търговото да се оповестява незабавно, което само влошава средата. На следващата конференция отново ще слушаме високопарни речи и стратегии за капиталовия пазар, но малките камъни обръщат каруцата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
bertram
преди 11 години
Не е зле да се питат в едно интервю отговорните фактори в КФН..не им ли прави впечатление, че точно около датата на заседаниято по позицият започва една бясна търговия с обеми надхвърлящи годишния оборот за последните години. Това в рамките на някоко дни преди и след заседанието. На сайта на комисията някак си небрежно се съобщава за забраната на търговото, като подробна информация може да се очаква....след време...Предполагам всички тук сме нясно, че така привлекателна среда за инвестиции не се създава, а се руши. Продавачите най-вероятно са чужди фондове и едва ли са много щастливи от ситуацията на българския капиталов пазар.после чакаме да да има ПЧИ и тн....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още