IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fannie Mae и Freddie Mac с 3 млрд. долара предполагаеми загуби заради Libor

Американският жилищен регулатор препоръчва двете ипотечни агенции да разследват загубите от манипулирането на индекса и да започнат съдебна битка

11:15 | 20.12.12 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Fannie Mae и Freddie Mac с 3 млрд. долара предполагаеми загуби заради Libor

Манипулациите на Libor могат да струват на американските държавни ипотечни агенции Fannie Mae и Freddie Mac повече от 3 млрд. долара заради несъбрани лихвени плащания, сочат изчисления на американския регулатор, цитирани от FT.

Предполагаемите загуби на ипотечните гиганти, които притежават или гарантират около половината от всички просрочени жилищни кредити в САЩ, са от инвестициите им в облигации с плаваща лихва и лихвени суапове, осъществени от септември 2008 г. до юни 2010 г.

В момента тече разследване срещу водещи банки в световен мащаб за манипулиране на междубанковия индекс.

Вчера например швейцарската UBS се съгласи да плати 1,5 млрд. долара на американски, британски и швейцарски регулатори по обвинение в манипулации на Libor.

Главният одитор на Федералната агенция за жилищно финансиране (Federal Housing Finance Agency) препоръчва на Fannie и Freddie да разследват предполагаемите загуби и да обмислят варианта за съдебни дела, така че да си възстановят загубените средства и да предотвратят бъдещи подобни злоупотреби.

Такива дела вече водят няколко американски общини, собственици на имоти и инвеститори, припомня изданието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:50 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Людени
преди 11 години
На планетата се вихри "юнашко" разпределяне и преразпределяне на загуби (пасиви) .... докато някои (!) натисне "".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още