IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Казусът "Булсатком" продължава

До края на тази седмица би трябвало да се изяснят взаимоотношенията между доставчика и bTV и TV7

14:16 | 07.01.13 г. 22
<p>
	Снимка:<em> Investor.bg</em></p>

Снимка: Investor.bg

През идните дни казусът между доставчика на цифрова телевизия „Булсатком“ и частните телевизии bTV и TV7 ще продължи да бъде дискутиран и разнищван. Въпреки че общественият шум около отношенията на цифровия оператор и bTV бе на основен фокус през изминалите няколко седмици, търговските връзки между доставчика на цифрова телевизия и TV7 също все още са неясни.

„Булсатком“ и TV7 също все още нямат сключени договори за текущата 2013 г., а излъчването на телевизията в мрежата на доставчика се извършва „на добра воля“. Така коментира ситуацията Николай Бареков, изпълнителен директор на TV7. Investor.bg потърси коментар от Бареков във връзка с все още неуредените взаимоотношения между медията и „Булсатком“, които могат да рефлектират и върху крайните потребители, ако съвместно решение на казуса не бъде намерено възможно най-скоро.

Бареков обясни, че телевизията не е спряла излъчването на програмите си през мрежата на оператора, само за да не бъдат ощетени зрителите й. Към момента двете страни нямат сключени договори за 2013 г. и „Булсатком“ не плаща на телевизията. 

Към момента текат преговори между тях, за да бъдат променени условията, според които „Булсатком“ ще излъчва TV7. До края на седмицата диалогът между тях трябва да бъде финализиран.

Исканията на TV7 са по-различни от тези на bTV. Бареков обясни, че към края на миналата седмица телевизията е дала две конкретни предложения на доставчика, които в момента чакат одобрение от неговия маркетинг отдел.

„Ние искаме да има твърда цена на абонат за всяка една отделна телевизия. Освен това искаме една определена сума, която „Булсатком“ да изплаща и под нея да не се пада. Както знаете цифровите оператори до някаква степен се опитват да спекулират с данните за абонатите си. Склонен съм да се съглася, че това е бройка, която варира и която се променя, но трябва да бъде въведена една твърда цена, която доставчикът да плаща и под която да не пада“, обяснява Бареков.

Последна актуализация: 05:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

20
rate up comment 1 rate down comment 0
Dury
преди 11 години
Аз ги следя и ги разбирам,но при теб не знам как е :)Ето малко да се ограмотиш :http://***.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2013/01/09/1981472_bulsatkom_-_pod_grub_natisk/?ref=rcmnd
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 0 rate down comment 1
STRAHO
преди 11 години
Следиш ли новините около случая?:)..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 0 rate down comment 1
STRAHO
преди 11 години
E..... !? ........ Нека изчакаме още малко! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 5 rate down comment 0
vzhekoff
преди 11 години
Айде платените драскачи на БТВ да са по-тихи. От > 5г съм абонат на БСК и такива глупости не е имало. Може ли да цитирате кои програми "са изчезнали" ? Че аз не съм забелязал, приемникът ми е откак съм абонат, смених му само дистанционното, че се беше амортизирало, при това на цена от 1.50 лв. Не виждам защо БосфорТВ ще плаща на мултиплекса да я излъчва, а аз ще плащам, за да я гледам ? Демек да плащам на друг да я гледа - няма да стане.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 2 rate down comment 10
margheritta
преди 11 години
Още миналата година се разделихме с булсатком.Бяха изключително некоректни, а техните операторки се държаха грубо и дори една ни затвори телефона. Бяхме си платили за два месеца напред таксата включително и НВО. В един момент почнаха да изчезват програми, за което те казаха, че причината била в стария ни приемник, който естествено те ни бяха дали и трябвало да си платим за нов приемник, което си е чисто нарушаване на договора от тяхна страна. Попитахме дали могат да ни върнат парите, които бяхме предплатили за 2 месеца и казаха, че не може. След това двата месеца нямахме много от предплатените канали и НВО. Не харесвам БТВ, но булсатком са мошеници.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 14 rate down comment 2
Gargantua
преди 11 години
Самият факт, че "СМЕ" имат същия казус в Румъния говори достатъчно, собствениците изтискват медиите които закупиха в източна европа задавайки им почти неизпълними цели, ест. това БТВ не могат да го кажат и шикалкавят, че уж всичко е едно и също, но Булсатком били некоректни, да ама не, самият факт че медията пуска само платени услуги (Voyo) говори а и не мисля, че е работа на разпространителя да инвестира в съдържание така както и БТВ не инвестира в мрежи (направо смешни изказвания от страна на медията).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 8 rate down comment 2
Dury
преди 11 години
STRAHO,мисля,че ти не си наясно :DНяма драми !Никой не е длъжен да купува един продукт !При това този продукт се разпространява безплатно !Сега си сипвам едно кафе и само ще гледам сейра на бТВ как някой ще плаща за да я гледа :DПри това защо бТВ да е гадна ?!Има една фирма която не си знае интереса и е решила,че е По по -най,ами не е :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 4 rate down comment 12
STRAHO
преди 11 години
Чета коментарите по долу и искрено се чудя !! Къде е проблема и за какво спорят тогава /не става ясно от коментарите/. :) Ми бТВ им дръпна шалтера и толкоз. Какво се пенят тогава от Булатком ? Нали са се освободили от "гадната бТВ" !? Май на широката публика не им е съвсем ясен казуса, но ще им стане! Хайде да се обзаложим на по едно виртуално "кафе", че Булсатком ще си ПЛАЩА и ЩЕ излъчва пакета на "гадната" бТВ!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 14 rate down comment 2
stasi666
преди 11 години
Че на кой му липсва тази поръчкова ТВ с турски сериали и Слави за слабоумници
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 4 rate down comment 11
petar yordanov
преди 11 години
И аз искам да си избирам само програмите които смятам да гледам,но Булсатком не дават,ами ми дават да си избирам разни пакети.Аз гледам Шампионска лига по БТВ Екшън и Калчото по ТВ 7,така че всеки с вкуса и.И мен не ме интересуват мераците на Прокопиев към банкера Василев,но ги чета почти ежедневно в Дневник и Капитал.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още