IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Некачествените горива у нас са намалели пет пъти за последните четири години

Процентът на некачествените горива за 2012 г. е 3,4%, докато през 2011 г. е бил 11%, поясниха от Държавна агенция за метрологичен и технически надзор

14:12 | 21.01.13 г. 1
Некачествените горива у нас са намалели пет пъти за последните четири години

През последните четири години в България се констатира спад на некачествените горива с около пет пъти. Това съобщи Петър Костадинов, ръководител на Главна Дирекция „Контрол на качеството на течните горива” към Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, съобщи агенция „Фокус“.

Костадинов поясни, че процентът на некачествените горива за 2012 г. е 3,4%. Той направи сравнение с количеството некачествени горива, което е било засечено през 2011 г., когато делът им е бил 11%.   

До 2009 година делът на некачествените горива е намалявал леко, каза още Костадинов. Той посочи, че когато контролът е въведен в другите страни от ЕС, рязкото намаляване на некачествените горива на пазара е настъпило след четири-пет години, докато у нас са били необходими шест, дори седем години.

За 2012 година са изпитани 960 проби на течни горива, уточниха от агенцията. До 30 юни тази година дирекцията по контрол на качеството на горивата трябва да докладва на Европейската комисия относно взетите проби. Освен това трябва да представи и готови експертизи за финално заключение за качеството им.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:37 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
xclusiv
преди 11 години
защо ли не им вярвам на манипулираните проби?!поне 40% е според мен
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още