IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ferrari си намери китайски спонсор

Основните спонсори на отбора са от Китай, Бразилия и Русия

22:09 | 31.01.13 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Ferrari си намери китайски спонсор

Отборът на Ferrari във Формула 1 обяви подписването на договор с първия си китайски спонсор. Екипът ще си сътрудничи с производителя на тежки индустриални машини Weichai Power, обяви тимът в официално прессъобщение.

Договорът с новия рекламодател е до края на 2016 г. В последните години Китай се утвърди като един от най-важните пазари за "Ферари", където италианците присъстват вече над 20 години и скоро пуснаха лимитирани модели за местните клиенти.

Освен това отборът ще продължи сътрудничеството си с руския производител на антивирусни програми „Лаборатория Касперски“, а бразилският концерн Petropolis Group, собственик на бранда TNT, ще стане основен спонсор. 

„Китай, Русия и Бразилия: мисля, че с удоволствие можем да заявим, че нашата спонсорска програма рязко контрастира с общоприетите тенденции, не само във Формула 1, но и в спорта въобще. Тези договори, наред с продължените отношения с нашите дългосрочни партньори, като Philip Morris и Shell, и по-късно появилите се, но не по-малко важни за нас, като Santander, са от съществено значение за укрепване на нашата позиция в очакване на много натоварения сезон“, заяви  шефът на тима Стефано Доминикали.

През миналия сезон във Формула 1 тимът завърши на втора позиция в крайното класиране след RedBull, а Фернандо Алонсо стана подгласник на шампиона Себастиан Фетел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още