IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Винарската камара ще се бори срещу сивия сектор при производителите на вина

Законът позволява производството на вино за домашна употреба, но някои производители злоупотребяват, смята председателя на камарата Пламен Моллов

16:46 | 01.02.13 г.
Винарската камара ще се бори срещу сивия сектор при производителите на вина

Половината от виното на пазара е от сивия сектор, коментира председателят на Националната лозаро-винарска камара Пламен Моллов по време на традиционното зарязване на лозя по случай Трифон Зарезан.

Моллов коментира, че законът у нас дава право на производството на вино за домашна консумация, а някои от производителите на такова вино злоупотребяват и продават своята продукция.

Тези производители не носят отговорност и не подлежат на контрол, допълни още той. В резултат обаче на пазара се появяват продукти с много ниско качество и съмнителна цена, която дори е под себестойността.

Националната лозаро-винарска камара ще участва в контрола на виното на пазара, отбеляза още Пламен Моллов. На етикетите на вината със специален знак ще бъде отбелязвано, че виното е проверено и произведено по всички стандарти. „Това ще бъде една сериозна крачка против сивия сектор“, смята още председателят на организацията. 

Още новини от България можете да прочетете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:45 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още