IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов подава оставката на кабинета още днес

Нито ми е цел властта, нито имам изгода от властта, ако трябва да се пазим от хората, заяви премиерът

09:20 | 20.02.13 г. 63
Борисов подава оставката на кабинета още днес

Бойко Борисов ще подаде оставката на кабинета си днес на обяд. Премиерът е категоричен, че ГЕРБ няма да участва в служебно правителство или в каквото и да било правителство в рамките на мандата на 41-то Народно събрание. 

Вчера направихме максимума да отговорим на исканията на протестиращите. Това каза премиерът Бойко Борисов пред депутатите в Народното събрание. От днес правителството няма какво да направи. Не искам ние да носим пасивите на хидроинженерите на ДПС, които изхарчиха 1.5 млрд. лева за „Белене”, нито искам да виждам кръв по улиците, каза още премиерът пред депутатите. 

Всяка капчица кръв за нас е петно. Не мога да гледам парламент ограден с огради. Нито ми е цел властта, нито имам изгода от властта, ако трябва да се пазим от хората.

"След като искат такова управление на държавата, да го имат. Аз няма да участвам в управпение, в което полицията ще се бие с хората и няма да има политически дебати, а ще се плашим с протести. Добре, щом народът иска по този начин улицата да управлява държавата, да го направи. Колеги, няма да правим структурни промени днес. На обед, г-жа Цачева, ще депозирам оставката на кабинета. Желая ви лек ден", бяха думите на Бойко Борисов. 

Почти цялото правителство, начело с премиера Бойко Борисов, дойде на днешното заседание на Народното събрание. Депутатите го изпратиха с бурни аплодисменти.

На днешното заседание на парламента трябваше да бъдат гласувани промените в Министерския съвет, предложени от министър-председателя. Борисов предлагаше министърът по еврофондовете Томислав Дончев да заеме и поста министър на финансите, а министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова да стане вицепремиер.

Парламентът трябваше да гласува освобождаването на Симеон Дянков като вицепремиер и министър на финансите.

Парламентарната група на БСП не влезе в зала, както заплаши вчера. От НС отсъстват и народните представители на ”Атака”. Съвсем малка част от ДПС влезе в зала. Парламентарните групи на тези партии бойкотират заседанията.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

38
rate up comment 6 rate down comment 6
kalendar
преди 11 години
казвам се Владислав Велков-ако искаш и телефона си ще ти пратя(не знам дали има лични съобщения-но ако не ще намеря друг начин). Заставам с името си зад думите си. До толкова се уважавам. До толкова съм и убеден в това което казвам.И съм до толкова не платен, че залагам пари, че на половината защитници на правителството или са обвързани с ГЕРБ или наистина им се плаща.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
37
rate up comment 4 rate down comment 2
Chick-Chirick
преди 11 години
Незнам дали някой ти е платил за това което пишеш, но си мисля, че все някъде трябва да има граница. Човек трябва и да може да се поглежда в огледалото сутрин. Да уважава сам себе си, преди да иска да го зважават другите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
36
rate up comment 5 rate down comment 1
deant
преди 11 години
Много говори и нищо не каза. Кой са следващите?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
35
rate up comment 9 rate down comment 7
kalendar
преди 11 години
глас народен-глас божи. Тук и да си лаем месеца...97ма не беше по-различно. Аз лично съжалявам много за тази абдикация-така предизвиква хаос и нищо друго...така де-и едно нещо още-запазва си част от рейтинга. Ако някой тук, в този форум, където се предполага да бъдат икономически интелигентни хора, смята, че правителството не е правило големи грешки в икономическата си политика, то просто ще го помоля да си скъса дипломата. Задържане на доходи+растящи разходи, не знам как го наричате, но не е и предпоставка за растеж. Не разплащане по поети ангажименти, взимане на заеми-това не е било през моя живот след завършването ми на гимназия. Но разбира се-намират се промити мозъци, които сега ще почнат да говорят за някое друго правителство и вината на предишните-никой друг не се обясняваше така както ГЕРБ. Даже Костов не си спомням така да е говорил.По-слабо от това правителство не е имало за мен, но накрая си направи сам протестите ББ и сега пак ще си вземе властта.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
34
rate up comment 9 rate down comment 6
amanotumnici
преди 11 години
Джони, виж ... ти да не си онзи Джони от Комиците, Джони и Асен, сеща ли се?Но да оставим това на страна.Проблемът на сегашнато управление беше, че то стана еднолично от един необразован човек, който преследваше свои болни амбиции, да се съревновава със Станишев. Нямаше всеобхватна политика, а цялата мощ на държавата беше съсредоточена в изливане на асфалт. Няма лошо, но държавата не е само асфалт, а хората искат по-големи доходи, по-добър живот.Всъщност, сегашното управление най-правилно олицетвори народа - народа избра човек от народа - Бай ***. За съжаление този бранд не ни донесе позитиви за страната. Освен, че бяхме смешни в лицето на Европа, накрая дори се заядохме с Хамас, поставяйки мизерния си народец пред мерника на маниакални терористи. Вероятно в замяна на това САЩ са обещали чадър за управляващите след тяхното изритване от властта. Отделно няма никаква политика за да не изчезне българина и да се спре размножаването на ***, които ние имаме милиони вече.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
33
rate up comment 11 rate down comment 3
johnnyBravo
преди 11 години
кои са следващите бе отворен... турчина ли? или оня дупедавец на турчина Станишев? нима те не доведоха страната до този упадък наред с оня "цар" и Костов... ти къде си бил до сега? на Луната...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32
rate up comment 8 rate down comment 1
N.Genov
преди 11 години
Позицията ти е прекалено крайна за да е реална и неплатена!Държавата не може да се оправи за 4 години. Много неща се направиха и много неща не се направиха. Товае! Замразяването на доходите е големия проблем от там следват много неща включително фалита на малкия бизнес.Има 2 степени на нарастване на заплатите - Реално увеличение -при ръст на производителността и БВПИндексиране спрямо инфлацията - представлява ЗАПАЗВАНЕ на доходите и възможността да потребяваме.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31
rate up comment 15 rate down comment 4
albobo76
преди 11 години
Е, поне стана ясно, кой стои зад т.нар. "всенародни протести" - добре познатите ни БСП и ДПС. Те определено печелят най-много от тази ситуация. Доган още преди да подаде оставка, като ДПС лидер, предсказа предсрочни избори. Е, пак успя.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
30
rate up comment 23 rate down comment 2
Chick-Chirick
преди 11 години
Поздравявам Борисов за това решение. Ще се загубят 2/3 месеца, но това е нищо в сравнение с тези 23г. досега!!! Надявам се само на много висока избирателна активност. Това е УНИКАЛЕН ШАНС ЗА БЪЛГАРИЯ !!! Всички в един глас, Станишев, Костов, Местан/ Бисеров, Сидеров, казаха, че хората не искат Борисов, а какво ако хората ИЗБЕРАТ ПАК БОРИСОВ ??? Гласувай Българино, гласувай и покажи, че си жив и че ти пука !!!!!!!!!!!!!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
29
rate up comment 14 rate down comment 1
deant
преди 11 години
Кефиш ме, кои предлагаш за следващи? Които не са част от горепосочените точки от тебе. "Следващите" всъщност ще са предишните.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още