IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов подава оставката на кабинета още днес

Нито ми е цел властта, нито имам изгода от властта, ако трябва да се пазим от хората, заяви премиерът

09:20 | 20.02.13 г. 63
Борисов подава оставката на кабинета още днес

Бойко Борисов ще подаде оставката на кабинета си днес на обяд. Премиерът е категоричен, че ГЕРБ няма да участва в служебно правителство или в каквото и да било правителство в рамките на мандата на 41-то Народно събрание. 

Вчера направихме максимума да отговорим на исканията на протестиращите. Това каза премиерът Бойко Борисов пред депутатите в Народното събрание. От днес правителството няма какво да направи. Не искам ние да носим пасивите на хидроинженерите на ДПС, които изхарчиха 1.5 млрд. лева за „Белене”, нито искам да виждам кръв по улиците, каза още премиерът пред депутатите. 

Всяка капчица кръв за нас е петно. Не мога да гледам парламент ограден с огради. Нито ми е цел властта, нито имам изгода от властта, ако трябва да се пазим от хората.

"След като искат такова управление на държавата, да го имат. Аз няма да участвам в управпение, в което полицията ще се бие с хората и няма да има политически дебати, а ще се плашим с протести. Добре, щом народът иска по този начин улицата да управлява държавата, да го направи. Колеги, няма да правим структурни промени днес. На обед, г-жа Цачева, ще депозирам оставката на кабинета. Желая ви лек ден", бяха думите на Бойко Борисов. 

Почти цялото правителство, начело с премиера Бойко Борисов, дойде на днешното заседание на Народното събрание. Депутатите го изпратиха с бурни аплодисменти.

На днешното заседание на парламента трябваше да бъдат гласувани промените в Министерския съвет, предложени от министър-председателя. Борисов предлагаше министърът по еврофондовете Томислав Дончев да заеме и поста министър на финансите, а министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова да стане вицепремиер.

Парламентът трябваше да гласува освобождаването на Симеон Дянков като вицепремиер и министър на финансите.

Парламентарната група на БСП не влезе в зала, както заплаши вчера. От НС отсъстват и народните представители на ”Атака”. Съвсем малка част от ДПС влезе в зала. Парламентарните групи на тези партии бойкотират заседанията.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

28
rate up comment 11 rate down comment 23
amanotumnici
преди 11 години
Правителството Бойко Боривос яде и пи четири години, а сега народа му поиска сметка. Понеже във форума са се активирали въодушевените млади активисти на ГЕРБ, колко вели неща са били свършени ... ами сега теглихме чертата на управлението:- изхарчен резерв- натрупан нов дълг- дупка в бюджета- никаква реформа в здравеопазването и образованието- ръст на безработицата- ръст на цените- замразени доходи- монополите се сляха с властта- бизнесът е умъртвен- циганизиране на страната, а белите хора изчезват- изтриване на демокрацията и въвеждане на еднолично управление- крах на социалната политика- липса на развитие на енергийната политика- загуба на конкурентоспособност- разрастване на контрабандатаНека да се даде шанс на следващите. Нека народът следващия път не чака четири години да бъде мачкан, стриган и изцокван. Нека вкара в затвора управляващи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 13 rate down comment 1
deant
преди 11 години
Не нещо, много неща. Нищо, сега ще дойде оня дето обеща 250 хиляди работни места. Да ти е честито умен българино.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 5 rate down comment 5
Telerig
преди 11 години
За това, че нещо не ти харесва не можеш да обвиняваш целия народ.Тази констатация е повече вярна за теб май.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 21 rate down comment 0
johnnyBravo
преди 11 години
Да... сега обаче най-лошото е, че се са наредили старите мародери пак готови да плячкосват. Аз лично няма кой да избера вече. Незнам за останалите, но в никакъв случай няма да гласувам за хора били в управлението преди и държавата. Най-жалкото е, че българския народ е всикнал да бъде управляван. В каквато и да е форма на управление, но да има. В противен случай сме като пилци, всеки дърпа на някъде. Никакво общество което да мисли и иска да живее нормално.... Жалка история! Колкото до чуждите инвеститори - скоро няма да дойдат. А следващите ще обвържат икономиката с близки до тях структури и старата песен на нов глас. В крайна сметка плашаме ние, които все още нямаме друг избор...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 25 rate down comment 2
deant
преди 11 години
Ще цитирам сам себе си:"Българите са *** народ - това не е обида,а констатация"Сърдете ми се пак.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 12 rate down comment 6
Big Stan
преди 11 години
Ние сме изгубили 1300 години история вече, така че може да си позволим да изгубим още малко, но поне този път да се опитаме да направим нещата както трябва. В противен случай последния, който се изнася от тази територия да се извини на Турция за причинените главоболия и опити за устройване на нещо като държава, защото това в което живеем днес не може да се нарече така. И стига сърцераздирателни ридания. .... от години 90 % от хората във форума реват против Борисов, а сега плачат за него......Не сте по различни от тези на улицата!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 34 rate down comment 14
theforce
преди 11 години
Българският народ за пореден път доказа колко невероятно *** е. За пръв път от 23 години нещата бяха започнали да вървят в посока нормализация както в Европейските държави, и Бай *** *** излезе на улицата да вилнее защото му била малко сланината. Сега който да управлява служебно, ще загубим най-малко една година в развитието на държавата. Преди 5 години ме беше срам от политиците в тази страна, сега обаче ме е срам от народа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 5 rate down comment 5
nesduhan_trader
преди 11 години
Изпита по зрялост продълaжва. Дали ще надделее алчността за печелене на трайни политически дивиденти или отговорността за спасяване на страната?: Кой каква позиция ще избере за себе си - ще си проличи съвсем скоро Сега е повече от важно хората, които се аргументирaхме с неоспорими доводи за грешките на кабинета да бъдем чути - отново. Днес ОБРАНИЯТ БОСТАН повече от всякога има нужда от гласът на разума. Не говоря нито за власт , нито за някакво признние, дори известност. Просто бъдете бдителни и не продължавайте да отразявате мненият на тези, които през мрежата посочихме провала на икономическата политика на отличниците на Европа.Иска ми се дрязгите да бъдат забравени, поне за момент, за постигане на съгласие по най-належщите въпроси. Запазете своята бдителност! Кабинета можеше да се опита да изпълни обещанията си и да поеме отговорност, но провалите във външната политика просто преляха чашата.Мъдрост и родолюбие!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 23 rate down comment 2
nikiangel
преди 11 години
Народа искаше нормален живот, по-добри доходи, по евтина електроенергия, справедливост и възмездие за мафията. Какво получи?Оставка на правителството.Кой е губещият питам аз...и отговор не чакам.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 11 rate down comment 26
Forex Master
преди 11 години
Защо говориш в бъдеще време? Тя държавата ВЕЧЕ е разорена. Боко Тиквата подаде отставка именно, защото няма вече никакви пари в хазната! Изхарчи всички пари, опоска фискалния резерв и сега вече бяга. Следващият който дойде на власт е ВЕЧЕ поставен пред свършен факт на държавния фалит!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още